Het Kaagschuim


Kaagschuim

Het Kaagschuim is het gezelligste roeiteam van KWV De Kaag. Wij roeien op donderdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur meestal met 2 houten Whalersloepen over de Kagerplassen en soms ook door de Leidse grachten of naar Katwijk. Halverwege pauzeren we en leggen even aan om “een pilsje” te drinken met elkaar. We zijn te omschrijven als een recreatieteam waarin serieus doorgeroeid wordt. Omdat we doorgaans met 2 boten varen zijn we altijd aan het sparren en is het niveau van roeien van het Kaagschuim, zeker gezien de gemiddelde leeftijd van ons team, niet slecht te noemen. Bij de start van onze roeiavond splitsen wij ons in 2 groepen, en regelen onderling wie er stuurt waarbij halverwege van stuurman wordt gewisseld. Doordat we niet alleen roeien maar ook andere dingen met elkaar organiseren zijn we inmiddels een vriendengroep geworden, sommigen zitten al meer dan 10 jaar bij ons team. Wij doen jaarlijks met 1 boot, meestal de felgroene Voorbijganger, aan een zestal wedstrijden mee en doordat wij een grote groep hebben kunnen wij voor zo’n wedstrijd makkelijk iedere keer de boot weer vol krijgen. Dit jaar gaan we voor een goede klassering in de 2e klasse Whalers landelijk. Extra speciaal voor dit jaar is dat we in september mee gaan doen met de “The Great River Race” op de Theems.

Als er zich nieuwe roeileden bij De Kaag aanmelden dan komen ze vaak bij ons de eerste beginselen van het sloeproeien eigen maken en kunnen ze eventueel daarna doorstromen naar een wedstrijdteam of naar de Gig. Maar eerlijk gezegd, eenmaal bij ons willen ze niet meer weg.

Inmiddels is als spin-off van de donderdagavond ook iedere zondagmorgen om 9.00 uur een boot met “Schuimers” op de Kaag aan het trainen. Hiervoor wordt wekelijks via de Sportsplanner ingeschreven.

Onze contactpersoon is Ed Pennings, voor vragen over het roeien kunt u altijd bij hem terecht. Telefoon: 071 5157867 sgninnep.m.j.e.[antispam].@planet.nl