Oude tijden herleven

25.07.2016

In veel oude stukken en verslagen, door de eeuwen heen, is de Twaalfvoetsjol, op de Kaag  prominent aanwezig geweest. Niet alleen bij wedstrijden, maar vooral onder onze leden en gezinnen. De laatste decennia is het oude hout op de Kaag weer gaan leven. Bij de jol is dit een beetje achter gebleven.  De aantallen zijn nog wel redelijk, maar het enthousiasme als Kaag /jol lid was onder de maat. Collega Zeilverenigingen hebben binnen hun jol-leden een  hechtheid waar wij met gepaste jaloezie al jaren naar op keken. Verder dan afvragen waar onze band is gebleven is het nooit gekomen. De moed zakte dieper dan de Dieperpoel .

lees verder

Zomeravondwedstrijden

19.07.2016
De zomeravondwedstrijden zijn in volle gang. Met meer dan 60 deelnemende boten per avond is het een groot succes. Als je nu inschrijft krijg je 50% korting op het inschrijfgeld. Je kan dan tot eind augustus genieten van de prachtige woensdagavonden op de kaag.

Meer info over de zomeravondwedstrijden vind u hier

wetenswaardigheidje Jeneverboom

15.07.2016

Naar aanleiding van het artikel over de jeneverboom in de laatste Kaagnieuws nr. 612, wil ik hier graag nog een wetenswaardigheidje aan toevoegen. Bijgaande foto toont een ets van de jeneverboom, gemaakt door Paul Arntzenius
(zie http://studio2000.nl/kunstenaar/a/paul-arntzenius-9/) Deze originele ets heeft mijn schoonvader Bertus van (lees verder)

lees verder

Slotcombi in het weekend van 2 en 3 juli

08.07.2016

“Voor de zeiljeugd uit de regio was er afgelopen weekend de zgn. slotcombi, ter afsluiting van het combi seizoen. In 2 poules is vanaf begin mei gezeild, met als afsluiting de slotcombi op de Braassem. In totaal meer dan 150 kinderen in Splashes, Optimisten en Lasers. Tijdens de slotcombi viel er het dubbele aantal punten te verdienen, dus voor iedereen een extra reden om zijn best te doen voor een goede eindklassering.

lees verder

Staande mast route in 2016 - een puzzel!

01.07.2016
Bekijk hier de recente stremmingen van de Staande Mast Route

Gastvrijheidsregeling bij andere jachthavens

28.06.2016

Bij het watersportverbond konden jachthavens zich aanmelden voor de gastvrijheidsregeling om extra korting te bieden zoals 1e nacht gratis liggen, kopje koffie gratis, enz. Tegenwoordig heet dat www.fanhaven.nl  Eenieder die lid is van het Watersportverbond kan daar gebruik van maken, dus ook onze leden.

Scheepvaartberichten

08.05.2012

 

 

lees verder

naar boven