Header 006

Voorjaarstraining 2017


Inschrijving voor de RS is niet meer mogelijk!

De voorjaarstrainingen zijn de start van het seizoen voor de jeugd bij KWV De Kaag. Met de trainingen willen we de zeilers zo goed mogelijk voorbereiden op regionale en landelijke wedstrijden van de verschillende zeilklassen.

Voor wie?

Deelname aan de voorjaarstrainingen is mogelijk voor kinderen van 8 jaar t/m 16 jaar die in bezit zijn van zwemdiploma's A en B. De trainingen zijn voor de jeugdleden van KWV De Kaag. Ben je nog geen lid van de vereniging, dan wordt je dit (zonder extra kosten) automatisch bij inschrijving voor de voorjaarstrainingen.

We delen de kinderen in groepjes op basis van het niveau, leeftijd, kennis en ervaring. Het kan voorkomen dat de groepjes tijdens de trainingsperiode wisselen van samenstelling en trainer. Samen met de trainers wordt er natuurlijk zoveel mogelijk gezeild, maar ook besteden we aandacht aan de benodigde theoretische kennis en doen we regelmatig een spel op de kant of op het water. Met name voor heel jonge zeilers en beginners die nog nooit gezeild hebben, kan het gebeuren dat het tijdens een trainingsdag te hard waait om het water op te gaan. We verzorgen dan een alternatief programma.

Boten

We moedigen iedereen aan om met een eigen boot naar de voorjaarstrainingen te komen. Voor deelnemers zonder eigen boot, is het mogelijk om tijdens de trainingen eerst nog gebruik te maken van een verenigingsboot (Optimisten of RS Feva). Het aantal beschikbare boten is beperkt en wordt toegewezen op volgorde van inschrijving. De kosten voor het gebruik van een verenigingsboot vindt u onderaan deze pagina. Wil je deelnemen met een ander type boot? Neem dan contact op met de hoofdtrainer om de mogelijkheden te bespreken.

Planning

Tijdens de voorjaarstrainingen willen we de zeilers graag voorbereiden op het varen van zeilwedstrijden. We sluiten de trainingen dan ook af tijdens een wedstrijdweekend op de Kaag of een andere plas in de buurt. Bij de wedstrijden die vallen op een van de genoemde trainingsdagen, zijn de begeleiding en eventuele huur van de boot inbegrepen.

Deelnemers dienen zelf te zorgen voor de inschrijving voor de wedstrijden bij de betreffende organisaties. Informatie hierover ontvangt u bij de informatiebijeenkomst voor ouders op de eerste trainingsdagen. Hier wordt ook de rest van het jeugdprogramma toegelicht.

Optimisten – 26 maart, 2 april, 9 april, 14 mei, 21 mei

De trainingsreeks van de Optimisten begint op 26 maart, waarbij we hopen op niet al te koud of nat weer. Met Pasen en de Meivakantie hebben we even pauze, om in mei met onze laatste voorjaarstrainingen aan te sluiten op het wedstrijdseizoen van de Combi Amsterdam; op 21 mei gaan we met de hele trainingsgroep naar de combiwedstrijden in Voorschoten (recreatiegebied Vlietland).

RS Feva – 12 maart, 19 maart, 26 maart, 2 april, 9 april

De RS Feva-zeilers starten dit seizoen 12 maart om te kunnen aansluiten op trainingen van de landelijke klasse-organisatie en regionale samenwerkingen met andere verenigingen. Enige zeilervaring is gewenst om goed mee te kunnen komen.

Na de trainingsreeks is het mogelijk om deel te nemen aan het Paasevenement op de Kaag. De RS Feva's varen dit weekend op zaterdag en zondag (15 en 16 april). Hier moet apart voor worden ingeschreven.

Hoe laat en waar?

De trainingen vinden plaats vanaf de Kaagsociëteit (Zijldijk, Warmond). Brengende en halende ouders hebben daar gelegenheid elkaar en anderen te ontmoeten terwijl onze enthousiaste trainers zich samen met de kinderen wijden aan het zeilen en alles wat daarbij hoort.

Op zondagochtend word je om 9:30 verwacht bij het jeugdhonk naast de Kaagsociëteit. Je hebt dan je zeilkleding al aan. Iedereen helpt om de boten vaarklaar maken en na de voorbespreking gaat iedereen ingroepjes het water op. We lunchen met z'n allen op de Sociëteit, bijvoorbeeld met een broodje, soep of pasta. Na de lunch gaan we weer snel het water op voor instructie of onderlinge wedstrijdjes. Rond 16:30 heeft iedereen zijn boot schoongemaakt en opgeruimd, en wordt de dag afgesloten met een nabespreking van de dag.

Kleding

Gezien de nog koude (water)temperaturen in het voorjaar dient iedereen te zorgen voor een goede zeiluitrusting: een droogpak of een 5 mm wetsuit met lange mouwen/benen, neopreen schoenen en handschoenen zijn verplicht.

Zeilers met een eigen boot dienen ook zelf voor een zwemvest te zorgen. Tijdens het zeilen is het dragen van een zwemvest verplicht. Bij de huur van een verenigingsboot kan zonder extra kosten gebruik worden gemaakt van een zwemvest van de vereniging.

Kosten

Voorjaarstrainingen        € 125,- (excl. inschrijfgelden evenementen)

Gebruik verenigingsboot € 25,- (per persoon voor de hele serie)

                                                                                                                  
En als ik verder wil gaan met zeilen?

In de periode na de voorjaarstrainingen is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende wedstrijden op de Kaag, in de regio of landelijk. Voor Optimisten en RS Feva's, beginners én gevorderden zijn de weekenden van de Combi Amsterdam de beste mogelijkheid om wedstrijden te varen in de regio. KWV De Kaag zorgt voor de begeleiding en coaching van de zeilers die vanuit de vereniging willen deelnemen aan deze wedstrijden. Meer informatie vindt u elders op de website en op www.combiamsterdam.nl. Voor de RS Feva is er ook een samenwerkingsverband met verenigingen uit het gebied van de Combi Rotterdam. 

In de eerste week van de zomervakantie (8 t/m 12 juli) organiseren we een 5-daagse zeilweek voor Optimisten: de OPTIWEEK.

Verdere informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u altijd contact met ons opnemen (commissie Kaag Jeugd): 

Marc van Itallie, coördinator jeugd en hoofdtrainer

reniartdfooh.[antispam].@kwvdekaag.nl – 06 16 300 248

Michiel van Cranenburgh, commissaris jeugd & opleidingen

negnidielpO.[antispam].@kwvdekaag.nl – 06 31 68 7674

Coördinator Optimist: Miranda Vrind goobadnarim.[antispam].@hotmail.com

Coördinator RS Feva & Splash:Edith Groenendijk edith@implantologiedenhaag.nl

Coördinator Yngling: Jasper Plantinga jplantinga@gmail.com