Combiwedstrijden


3-1-combi-haarlem-4

De combiwedstrijden zijn de regionale jeugdwedstrijden voor Optimisten, Splash, RS Feva en Laser 4.7. Dit seizoen zijn er 6 wedstrijdweekenden in het voorjaar en 3 in het najaar. Per dag worden ongeveer 4 wedstrijdjes gevaren.


B
eginnende zeilers zullen hun eerste seizoen hun wedstrijden varen bij de C-optimisten. Hiervoor is een apart wedstrijdreglement opgesteld met vereenvoudigde regels en is er meer begeleiding op het water mogelijk. Nadat je genoeg ervaring hebt opgedaan, kan je gaan varen bij de B- en uiteindelijk de A-Optimisten.


Begeleiding en materiaal

Tijdens de wedstrijddagen worden de zeilers begeleid door een coach van KWV De Kaag. Zowel op de kant als op het water kunnen de zeilers voor vragen en tips terecht bij de coach. Tussen de wedstrijden door is de rubberboot ook een goede plek om even uit te rusten en iets te eten en drinken. Zeilers zonder eigen boot kunnen gebruik maken van de verenigingsboten. Meld je hiervoor ruim op tijd aan, zodat je zeker weet dat er boot voor jou beschikbaar is. Om al de zeilboten en rubberboten op de goede locatie te krijgen, zal de hulp van de ouders worden gevraagd.


Veiligheid

Trainers en ouders met een volgboot worden gevraagd zich te melden bij de wedstrijd/rescue leiding van de organiserende vereniging. Het kan zijn dat uw assistentie wordt gevraagd, Alles in het belang van de veiligheid van onze kinderen!


Planning – Optimisten

Met de zeilers en trainers van ‘De Kaag’ willen we zoveel mogelijk combiwedstrijden varen. Echt wedstrijdzeilen leer je door het veel te doen, tegen veel verschillende zeilers van andere verenigingen en op verschillende plassen en meren.


Voorjaarscombi 2018

21 en 22 april                                                         Loosdrecht (KWVL)

5 en 6 mei                                                               Nieuwkoop

19 en 20 mei                                                          Westeinder

2 en 3 juni                                                               Vinkeveen

16 en 17 juni                                                          Kaag

23 en 24 juni                                                          Braassem


Najaarscombi

15 en 16 september                                             Kaag

22 en 23 september                                             Muiden

13 en 14 oktober                                                  Haarlem                              


A
lle resultaten van de Voorjaarscombi worden bij elkaar opgeteld voor het klassement. De beste zeilers van de Combi Amsterdam varen op 9 september de Landelijke Combi Finale tegen zeilers van de andere regio's.


Planning - RS Feva's

Het wedstrijdprogramma voor de RS Feva is anders dan die van de Optimisten. Om genoeg boten van verschillende verenigingen bij elkaar te krijgen, wordt er een gezamenlijke planning gemaakt. Hierin zijn mogelijk ook wedstrijden uit de Combi Rotterdam opgenomen. Neem voor details contact op met coördinatoren:

RS Feva Judith Dijkhuis avefsr.[antispam].@kwvdekaag.nl

Optimisten Miranda Vrind tsimitpo.[antispam].@kwvdekaag.nl


Combi Kaag

Op 15 en 16 september organiseert KWV De Kaag een combiweekend op de Kagerplassen. Natuurlijk hopen we hier alle jeugdzeilers van onze vereniging te zien. Deelname en inschrijven werkt hetzelfde als bij wedstrijden op andere locaties.

Inschrijven vóór 10 september, na deze datum worden de prijzen met € 15,= verhoogd.
 wedstrijdinformatie Inschrijven

In het voorjaar inventariseren we welke zeilers er willen deelnemen aan de combiwedstrijden onder de vlag van KWV De Kaag. Meld je aan bij de coördinatoren of hoofdtrainer zodat we genoeg verenigingsboten en coaches kunnen inplannen.

De daadwerkelijke inschrijving en betaling voor een weekend moeten gebeuren bij de organiserende verenigingen. Deze zijn te vinden op www.combiamsterdam.nl