De Kaagtijgers


Het dames roeiteam De Kaagtijgers is een redelijk nieuw fenomeen in de GIG klasse, maar al jarenlang fenomeen in de roeiwereld. In 2017 besloot het team over te stappen naar een GIG. Om deze boot vooruit te krijgen is een compleet andere roeitechniek vereist en dat hebben de dames geweten... Onder de bezielende leiding van coach Robin de Vries is het gelukt om na een jaar een waardig GIG team neer te zetten waar serieus rekening mee gehouden moet worden tijdens wedstrijden.
Kaagtijger worden doe je niet zomaar. Je moet een aardig stukje kunnen roeien en beschikken over een winnaarsmentaliteit. Dat vraagt doorzettingsvermogen. ‘Bloed’, zweet en blaren zijn heel gewoon tijdens trainingen en wedstrijden. Maar daar krijg je ook wel wat voor terug. De kers op de taart na gedane roei-arbeid is de ‘Dropshot’, in de boot geserveerd in een plastic reageerbuis met schroefdop (veiligheid voor alles). Dit wondermiddel levert een belangrijke bijdrage aan de verhoging van de teamgeest en leidt tot verzustering. Want we zijn tegelijkertijd ook roeivriendinnen die met elkaar plezier maken, zowel op het water, als aan de wal. We houden van een feestje en gezelligheid.

Jarenlang roeide het roeiteam De Kaagtijgers in kromhoutwhaler ‘De Voorbijganger’ en beklom menig podium om roeiprijzen in ontvangst te nemen. Glorietijden waren de jaren 2004, 2005 en 2008. In het klassement Kromhoutwhalers werden de Kaagtijgers nationaal kampioen. Als GIG-team gaan zij de strijd opnieuw aan. Het prijzenpodium is het ultieme doel.

Bezoek ook de eigen website van de Kaagtijgers: www.kaagtijgers.nl

Kaagtijgers