Team GIG-IT

Dit team is in 2015 samengesteld met dames uit twee bestaande Kaagteams. Momenteel hebben we acht roeiers: Anne Mette, Laila, Gea, Heleen, Jolanda, Lisette, Lucie en Manou.

Stuk voor stuk sportief maar vooral bloedfanatiek! En vooral dat laatste komt natuurlijk goed van pas bij het roeien van wedstrijden. We gaan altijd met volle overgave voor het Nederlands Kampioenschap, waar we nu twee jaar op rij 2e zijn geworden. Een prestatie om trots op te zijn!

Waar we zeker ook trots op zijn is onze prestatie tijdens de World Pilot Gig Championships op de Isles of Scilly in Engeland. Ongeacht waar je eindigt, dit evenement zou iedere Gig-roeier minstens 1x meegemaakt moeten hebben. De sfeer is fantastisch en de eilanden supermooi! Team GIG-IT is hier in april 2017 2e geworden in de E-heat. Hiervoor hebben we in de winter dan ook hard doorgetraind; vooral in de sportschool op de ergometer en zodra het weer het toeliet ook weer op ons vertrouwde Kaagwater.

Trainen doen we sowieso twee keer per week, waarvan tijdens het wedstrijdseizoen één keer per week met een coach. Een vaste coach zou ideaal zijn; hier zijn we dan ook naar op zoek voor het nieuwe seizoen.

We hebben weer zin in het komende jaar en zullen naast het roeien van de NK-genomineerde wedstrijden ook meedoen aan de "voor-de-lol-races". Denk bijv. aan de Hel van Texel (ook al doet de naam anders vermoeden), maar ook de The Great River Race op de Thames in Londen.

Als de agenda's het toelaten is het organiseren van een toertochtje in Nederland ook minstens zo mooi én gezellig! Zeker als hier meerdere (mix-)teams bij aansluiten. Want roeien is uiteraard sportief maar na het roeien smaakt dat biertje of wijntje extra lekker, zo vinden wij bij GIG-IT.

 

team-gig-it
team-gig-it-2
team-gig-it-3
team-gig-it-4