Najaars/wedstrijdtrainingen


Najaarstrainingen 2019

 

De najaarstrainingen gaan op 8 september weer van start voor de jeugd bij KWV De Kaag. Met de trainingen willen we de beginnende zeilers opleiden en de wedstrijdploeg zo goed als mogelijk voorbereiden op regionale en landelijke wedstrijden van de verschillende zeilklassen.

Voor wie?

Deelname aan de najaarstrainingen is mogelijk voor kinderen vanaf 8 jaar die in bezit zijn van zwemdiploma's A en B. De trainingen zijn voor de jeugdleden van KWV De Kaag. Ben je nog geen lid van de vereniging, dan word je dit (tot eind van dit contributiejaar is dit inbegrepen) automatisch bij inschrijving voor de trainingen. Bij aanvang van het volgende contributiejaar is dit voor rekening van de deelnemer. (€41,00 + afdracht watersportverbond €10,25)

We delen de kinderen in groepjes op basis van het niveau, leeftijd, kennis en ervaring. Het kan voorkomen dat de groepjes tijdens de trainingsperiode wisselen van samenstelling en trainer. Samen met de trainers wordt er natuurlijk zoveel mogelijk gezeild, maar ook besteden we aandacht aan de benodigde theoretische kennis en doen we regelmatig een spel op de kant of op het water. Met name voor heel jonge zeilers en beginners die nog nooit gezeild hebben, kan het gebeuren dat het tijdens een trainings-dag te hard waait om het water op te gaan. We verzorgen dan een alternatief programma.

Boten

We moedigen iedereen aan om met een eigen boot naar de voorjaarstrainingen te komen. Voor deelnemers zonder eigen boot, is het mogelijk om tijdens de trainingen eerst nog gebruik te maken van een verenigingsboot (Optimisten, Laser 4.7 of RS Feva). Het aantal beschikbare boten is beperkt en wordt toegewezen op volgorde van inschrijving. De kosten voor het gebruik van een verenigingsboot vindt u onderaan deze pagina.

Planning

De trainingen beginnen op 8 september. Tijdens de najaarstrainingen willen we onze beginnende zeilers opleiden en onze ervaren zeilers voorbereiden op het varen van zeilwedstrijden. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor de inschrijving voor de wedstrijden bij de betreffende organisaties. Informatie hierover ontvangt u bij de informatiebijeenkomst voor ouders op de eerste trainingsdag. Hier wordt ook de rest van het jeugdprogramma toegelicht.

Trainingsdagen

Najaarstrainingen CWO opleiding Optimist/Laser 4.7/RS Feva

8 september           Training Kaag

15 september         Training Kaag

22 september         Training Kaag

29 september         Training Kaag

(I.v.m. verbouwing van de sociëteit zullen de CWO-trainingen dit jaar eerder stoppen)

Najaarstrainingen TEAM KAAG Optimist/Laser 4.7/RS Feva

31 augustus/1 september         Combi Muiden

8 september                                Training Kaag      

15 september                              Training Kaag/Combi Finale Hoorn

21/22 september                        Combi Vinkeveen

29 september                              Training Kaag

6 oktober                                     Training (vanuit haven oost of Westeinder)

12/13 oktober                             Combi Westeinder

(Vanaf 20 oktober gaan wij verder met de wintertrainingen)

Hoe laat en waar?

De trainingen vinden plaats vanaf de Kaagsociëteit (Zijldijk, Warmond). Brengende en halende ouders hebben daar gelegenheid elkaar en anderen te ontmoeten terwijl onze enthousiaste trainers zich samen met de kinderen wijden aan het zeilen en alles wat daarbij hoort.

Op zondagochtend word je om 9:30 uur verwacht bij het jeugdhonk naast de Kaagsociëteit. Je hebt dan je zeilkleding al aan en je boot heb je dan opgetuigd! Na de voorbespreking (aanvang 09.30 uur) gaat iedereen in groepjes het water op. We lunchen met z'n allen op de Sociëteit, bijvoorbeeld met een broodje, soep of pasta. Na de lunch gaan we weer snel het water op voor instructie of onderlinge wedstrijdjes. Rond 16:30 uur heeft iedereen zijn boot schoongemaakt en opgeruimd, en wordt de dag afgesloten met een nabespreking van de dag.

Kleding

Gezien de dalende temperaturen in het najaar dient iedereen te zorgen voor een goede zeiluitrusting: een droogpak of een 5 mm wetsuit met lange mouwen/benen, neopreen schoenen en handschoenen zijn verplicht. Zorg ook voor voldoende droge kleding en douchespullen voor na het zeilen.

Zeilers met een eigen boot dienen ook zelf voor een zwemvest te zorgen. Tijdens het zeilen is het dragen van een zwemvest verplicht. Bij de huur van een verenigingsboot kan zonder extra kosten gebruik worden gemaakt van een zwemvest van de vereniging.

Kosten

Najaarstrainingen, 4 zondagen: € 100,-- per persoon

* Najaarstrainingen voor deelnemers wedstrijdploeg:

3 of 4 zondagen training en begeleiding van een trainer bij alle Combi wedstrijden: € 150,-- (excl. inschrijfgelden evenementen)

Verenigingsboot

Gebruik verenigingsboot:

Optimist       € 75,- per persoon

Laser 4.7     € 120,- per persoon

Rs-Feva        € 75,-  per persoon

Voor een half seizoen zijnde:

maart t/m juli (m.u.v. de Optiweek) of augustus t/m december

Ieder krijgt een eigen boot toegewezen deze wordt opgeleverd voor aanvang van het seizoen. Gebruiker is verantwoordelijk voor zijn of haar boot tijdens deze periode.

De vereniging faciliteert deze dienst om de zeilsport te promoten. Er wordt verwacht van onze zeilers wanneer zij enthousiast zijn dat er een eigen boot wordt aangeschaft na een zeilseizoen.

En als ik verder wil gaan met zeilen?

Het is mogelijk om deel te nemen aan verschillende wedstrijden op de Kaag, in de regio of landelijk. Voor Optimisten en RS Feva's, beginners én gevorderden zijn de weekenden van de Combi Amsterdam de beste mogelijkheid om wedstrijden te varen in de regio. KWV De Kaag zorgt voor de begeleiding en coaching van de zeilers die vanuit de vereniging willen deelnemen aan deze wedstrijden. Meer informatie vindt u elders op de website en op www.combiamsterdam.nl. Voor de RS Feva is er ook een samenwerkingsverband met verenigingen uit het gebied van de Combi Rotterdam, zodoende wordt er een groter veld gecreëerd.

Verdere informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u altijd contact met ons opnemen:

Gijs Vrind, commissaris jeugd & opleidingen

negnidielpo.[antispam].@kwvdekaag.nl - 0622809409

Miranda Vrind, Coördinator Jeugd & Opleidingen     

tsimitpo.[antispam].@kwvdekaag.nl - 0624867644