Najaars/wedstrijdtrainingen


Najaars/wedstrijdtrainingen 2018

De najaarstrainingen gaan op 2 september weer van start voor de jeugd bij KWV De Kaag. Met de trainingen willen we de beginnende zeilers opleiden en de wedstrijdploeg zo goed als mogelijk voorbereiden op regionale en landelijke wedstrijden van de verschillende zeilklassen.

 

Voor wie?

Deelname aan de najaarstrainingen is mogelijk voor kinderen vanaf 8 jaar die in bezit zijn van zwemdiploma's A en B. De trainingen zijn voor de jeugdleden van KWV De Kaag. Ben je nog geen lid van de vereniging, dan word je dit (de rest van dit jaar 2018 zonder extra kosten) automatisch bij inschrijving voor de trainingen.

 

We delen de kinderen in groepjes op basis van het niveau, leeftijd, kennis en ervaring. Het kan voorkomen dat de groepjes tijdens de trainingsperiode wisselen van samenstelling en trainer. Samen met de trainers wordt er natuurlijk zoveel mogelijk gezeild, maar ook besteden we aandacht aan de benodigde theoretische kennis en doen we regelmatig een spel op de kant of op het water. Met name voor heel jonge zeilers en beginners die nog nooit gezeild hebben, kan het gebeuren dat het tijdens een trainingsdag te hard waait om het water op te gaan. We verzorgen dan een alternatief programma.

 

Boten

We moedigen iedereen aan om met een eigen boot naar de najaarstrainingen te komen. Voor deelnemers zonder eigen boot, is het mogelijk om tijdens de trainingen eerst nog gebruik te maken van een verenigingsboot (Optimist, RS Feva of Laser (de verenigings Lasers zijn vergeven). Het aantal beschikbare boten is beperkt en wordt toegewezen op volgorde van inschrijving. De kosten voor het gebruik van een verenigingsboot vindt u onderaan deze pagina.

 

Planning

De trainingen beginnen op 2 september. Tijdens de najaarstrainingen willen we onze beginnende zeilers opleiden en onze ervaren zeilers voorbereiden op het varen van zeilwedstrijden. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor de inschrijving voor de wedstrijden bij de betreffende organisaties. Informatie hierover ontvangt u bij de informatiebijeenkomst voor ouders op de eerste trainingsdag. Hier wordt ook de rest van het jeugdprogramma toegelicht.

 

Trainingsdagen

Najaarstrainingen Optimist/Laser/Splash/RS Feva

2 september       Training Kaag

9 september       Training Kaag

16 september     Combi Kaag

23 september     Training Kaag

30 september     Training Kaag

7 oktober           Training Kaag

14 oktober         Training Kaag

 

Wedstrijdploeg Optimist/Laser/Splash

2 september               Training Kaag

9 september               Training Kaag/Combi Finale Hoorn

15/16 september         Combi Kaag

22/23 september         Combi Muiden

30 september             Training Kaag

7 oktober                   Training Kaag

13/14 oktober             Combi Haarlem

 

Wedstrijdploeg RS Feva

2 september               Training Kaag

8/9 september            Klassentraining/ Combi Finale Hoorn

15/16 september         ONK Bruinisse

22/23 september         Combi Muiden

30 september             Training Kaag

7 oktober                   Training Kaag

13/14 oktober            Combi Haarlem

 

Hoe laat en waar?

De trainingen vinden plaats vanaf de Kaagsociëteit (voor navigatie Zijldijk 11, Warmond). Brengende en halende ouders hebben daar gelegenheid elkaar en anderen te ontmoeten terwijl onze enthousiaste trainers zich samen met de kinderen wijden aan het zeilen en alles wat daarbij hoort.

Op zondagochtend word je om 9.30 uur verwacht bij het jeugdhonk naast de Kaagsociëteit. Je hebt dan je zeilkleding al aan en je boot opgetuigd! Na de voorbespreking (aanvang 09.30 uur) gaat iedereen in groepjes het water op. We lunchen met z'n allen in de Sociëteit, bijvoorbeeld met een broodje, soep of pasta. Na de lunch gaan we weer snel het water op voor instructie of onderlinge wedstrijdjes. Rond 16.30 uur heeft iedereen zijn boot schoongemaakt en opgeruimd en wordt de dag afgesloten met een nabespreking van de dag.

 

Kleding

Gezien de dalende temperaturen in het najaar dient iedereen te zorgen voor een goede zeiluitrusting: een droogpak of een 5 mm wetsuit met lange mouwen/benen, neopreen schoenen en handschoenen zijn verplicht. Zorg ook voor voldoende droge kleding en douchespullen voor na het zeilen. Zeilers met een eigen boot dienen ook zelf voor een zwemvest te zorgen. Tijdens het zeilen is het dragen van een zwemvest verplicht. Bij de huur van een verenigingsboot kan zonder extra kosten gebruik worden gemaakt van een zwemvest van de vereniging.

 

Kosten

Voorjaarstrainingen, 7 zondagen:       € 175,= per persoon

 

* Voorjaarstrainingen voor deelnemers wedstrijdploeg:

3 of 4 zondagen training en begeleiding van een trainer bij alle Combi wedstrijden: € 175,= (excl. inschrijfgelden evenementen)

 

Verenigingsboot

Gebruik verenigingsboot: € 60,= per persoon voor een half seizoen zijnde: augustus t/m december. Ieder krijgt een eigen boot toegewezen. Gebruiker is verantwoordelijk voor zijn of haar boot tijdens deze periode.

 

De vereniging faciliteert deze dienst om de zeilsport te promoten. Er wordt verwacht van onze zeilers wanneer zij enthousiast zijn dat er een eigen boot wordt aangeschaft na een zeilseizoen.

 

En als ik verder wil gaan met zeilen?

Het is mogelijk om deel te nemen aan verschillende wedstrijden op de Kaag, in de regio of landelijk. Voor Optimisten en RS Feva's, beginners én gevorderden zijn de weekenden van de Combi Amsterdam de beste mogelijkheid om wedstrijden te varen in de regio. KWV De Kaag zorgt voor de begeleiding en coaching van de zeilers die vanuit de vereniging willen deelnemen aan deze wedstrijden. Meer informatie vindt u elders op de website en op www.combiamsterdam.nl. Voor de RS Feva is er ook een samenwerkingsverband met verenigingen uit het gebied van de Combi Rotterdam, zodoende wordt er een groter veld gecreëerd.

 

INSCHRIJVEN

 

Verdere informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u altijd contact met ons opnemen (commissie Kaag Jeugd):

 

Marc van Itallie, coördinator jeugd en hoofdtrainer

reniartdfooh.[antispam].@kwvdekaag.nl – 06-16300248

 

Gijs Vrind, commissaris jeugd & opleidingen

dguej.[antispam].@kwvdekaag.nl  06-22809409

 

Coördinator Optimist:      Miranda Vrind            tsimitpo.[antispam].@kwvdekaag.nl

Coördinator RS Feva:      Judith Dijkhuis           avefsr.[antispam].@kwvdekaag.nl     

Coördinator Yngling:       Kit Kattenberg           gnilgny.[antispam].@kwvdekaag.nl