Voorjaars/wedstrijdtraining 2019


image00079

De voorjaarstrainingen gaan op 7 april weer van start voor de jeugd bij KWV De Kaag. Met de trainingen willen we de beginnende zeilers opleiden en de wedstrijdploeg zo goed als mogelijk voorbereiden op regionale en landelijke wedstrijden van de verschillende zeilklassen. 

Voor wie?

Deelname aan de voorjaarstrainingen is mogelijk voor kinderen vanaf 8 jaar die in bezit zijn van zwemdiploma's A en B. De trainingen zijn voor de jeugdleden van De Kaag. Ben je nog geen lid van de vereniging, dan word je dit (de rest van dit jaar 2019 zonder extra kosten) automatisch bij inschrijving voor de trainingen. 

We delen de kinderen in groepjes op basis van het niveau, leeftijd, kennis en ervaring. Het kan voorkomen dat de groepjes tijdens de trainingsperiode wisselen van samenstelling en trainer. Samen met de trainers wordt er natuurlijk zoveel mogelijk gezeild, maar ook besteden we aandacht aan de benodigde theoretische kennis en doen we regelmatig een spel op de kant of op het water. Met name voor heel jonge zeilers en beginners die nog nooit gezeild hebben, kan het gebeuren dat het tijdens een trainingsdag te hard waait om het water op te gaan. We verzorgen dan een alternatief programma.  

image00021

Planning

De trainingen beginnen op 7 april. Tijdens de voorjaarstrainingen willen we onze beginnende zeilers opleiden en onze ervaren zeilers voorbereiden op het varen van zeilwedstrijden. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor de inschrijving voor de wedstrijden bij de betreffende organisaties. Meer informatie hierover ontvangt u bij aanvang van de eerste training. 

image00007

Trainingsdagen

Voorjaarstrainingen Optimist/Laser/Splash 

(RS Feva heeft eigen programma. Neem contact op met de coördinator voor meer informatie) 

7 april        Training Kaag 

14 april         Training Kaag 

19 mei         Training Kaag 

26 mei         Training Kaag 

2 juni            Training Kaag 

9 juni               Training Kaag 

16 juni            Training Kaag 

23 juni        Training Kaag 

30 juni        Training Kaag/Combi Kaag 

7 juli           Training Kaag 

 

 

Wedstrijdploeg Optimist/Laser/Splash 

(RS Feva heeft eigen programma. Neem contact op met de coördinator voor meer informatie) 

7 april            Training Kaag 

14 april          Training Kaag 

11 & 12 mei   Combi Loosdrecht 

19 mei           Training Kaag 

25 &26 mei    Combi Braassem 

2 juni             Training Kaag 

8 & 9 juni       Combi Haarlem 

16 juni           Training Kaag 

22 & 23 juni   Combi Muiden 

29 & 30 juni   Combi Kaag 

7 juli              Training Kaag 

Hoe laat en waar?

De trainingen vinden plaats vanaf de Kaagsociëteit (voor navigatie Zijldijk 11, Warmond). Brengende en halende ouders hebben daar gelegenheid elkaar en anderen te ontmoeten terwijl onze enthousiaste trainers zich samen met de kinderen wijden aan het zeilen en alles wat daarbij hoort. 

Op zondagochtend word je om 9.30 uur verwacht bij het jeugdhonk naast de Kaagsociëteit. Je hebt dan je zeilkleding al aan en je boot opgetuigd! Na de voorbespreking (aanvang 09.30 uur) gaat iedereen in groepjes het water op. We lunchen met z'n allen in de Sociëteit, bijvoorbeeld met een broodje, soep of pasta. Na de lunch gaan we weer snel het water op voor instructie of onderlinge wedstrijdjes. Rond 16.30 uur heeft iedereen zijn boot schoongemaakt en opgeruimd en wordt de dag afgesloten met een nabespreking van de dag. 

foto-voorjaarstraining-3

Boten

Wij moedigen iedereen aan om met een eigen boot naar de trainingen te komen. Voor deelnemers zonder eigen boot, is het mogelijk om tijdens de trainingen eerst nog gebruik te maken van een verenigingsboot (Optimist, RS Feva of Laser). 

Gebruik verenigingsboot: 
Optimist    75, = per persoon  

Laser 4.7  € 120,= per persoon 

RS-Feva      75,= per persoon  

Dit geldt voor een half seizoen zijnde: maart t/m juli. Ieder krijgt een eigen boot toegewezen. Het aantal beschikbare boten is beperkt en wordt toegewezen op volgorde van inschrijving (vol=vol). Neem contact op met de coördinator voor beschikbaarheid. Gebruiker is verantwoordelijk voor zijn of haar boot tijdens deze periode. (Zie pdf voor meer info) 

De vereniging faciliteert deze dienst om de zeilsport te promoten. Er wordt verwacht van onze zeilers wanneer zij enthousiast zijn dat er een eigen boot wordt aangeschaft na een zeilseizoen. 

Kleding

Gezien de nog lage temperatuur van het water dient iedereen te zorgen voor een goede zeiluitrusting: een droogpak of een 5 mm wetsuit met lange mouwen/benen, neopreen schoenen en handschoenen zijn verplicht. Zorg ook voor voldoende droge kleding en douchespullen voor na het zeilen. Zeilers met een eigen boot dienen ook zelf voor een zwemvest te zorgen. Tijdens het zeilen is het dragen van een zwemvest verplicht. Bij de huur van een verenigingsboot kan zonder extra kosten gebruik worden gemaakt van een zwemvest van de vereniging. 

euroteken

Kosten

Kosten (excl. eventuele boot huur) 

Voorjaarstrainingen, 10 zondagen:      250,= per persoon 

Trainingen wedstrijdploeg: 6 zondagen training en begeleiding van een trainer bij alle Combi wedstrijden: € 275,= (excl. inschrijfgelden evenementen) 

Inschrijven

En als ik verder wil gaan met zeilen?

Het is mogelijk om deel te nemen aan verschillende wedstrijden op de Kaag, in de regio of landelijk. Voor Optimisten en RS Feva's, beginners én gevorderden zijn de weekenden van de Combi Amsterdam de beste mogelijkheid om wedstrijden te varen in de regio. KWV De Kaag zorgt voor de begeleiding en coaching van de zeilers die vanuit de vereniging willen deelnemen aan deze wedstrijden. Meer informatie vindt u elders op de website en op www.combiamsterdam.nl. Voor de RS Feva is er ook een samenwerkingsverband met verenigingen uit het gebied van de Combi Rotterdam, zodoende wordt er een groter veld gecreëerd. 

Verdere informatie

Verdere informatie 

Voor meer informatie en vragen kunt u altijd contact met ons opnemen (commissie Kaag Jeugd): 

VERDERE INFORMATIE 

Voor meer informatie en vragen kunt u altijd contact met ons opnemen (commissie Kaag Jeugd):  

Gijs Vrind, coördinator jeugd & opleidingen  
dguej.[antispam].@kwvdekaag.nl – 06 22 809 409 

 
Coördinator Optimist:     Miranda Vrind tsimitpo.[antispam].@kwvdekaag.nl 

Coördinator RS Feva:       Hessel de Jong avefsr.[antispam].@kwvdekaag.nl 

Coördinator Laser 4.7  Marco Snelderwaard resal.[antispam].@kwvdekaag.nl  

 

image00082