Header 008

Voorjaarstraining/Wintertraining


voorjaarstraining

2018

De voorjaarstrainingen zijn de start van het seizoen voor de jeugd bij KWV De Kaag. Met de trainingen willen we de zeilers zo goed als mogelijk voorbereiden op regionale en landelijke wedstrijden van de verschillende zeilklassen.

Voor wie?

Deelname aan de voorjaarstrainingen is mogelijk voor kinderen van 8 jaar t/m 16 jaar die in bezit zijn van zwemdiploma's A en B. De trainingen zijn voor de jeugdleden van KWV De Kaag. Ben je nog geen lid van de vereniging, dan word je dit (het eerste jaar zonder extra kosten) automatisch bij inschrijving voor de voorjaarstrainingen.

 

We delen de kinderen in groepjes op basis van het niveau, leeftijd, kennis en ervaring. Het kan voorkomen dat de groepjes tijdens de trainingsperiode wisselen van samenstelling en trainer. Samen met de trainers wordt er natuurlijk zoveel mogelijk gezeild, maar ook besteden we aandacht aan de benodigde theoretische kennis en doen we regelmatig een spel op de kant of op het water. Met name voor heel jonge zeilers en beginners die nog nooit gezeild hebben, kan het gebeuren dat het tijdens een trainings-dag te hard waait om het water op te gaan. We verzorgen dan een alternatief programma.

Boten

foto-voorjaarstraining-3sg203709We moedigen iedereen aan om met een eigen boot naar de voorjaarstrainingen te komen. Voor deelnemers zonder eigen boot, is het mogelijk om tijdens de trainingen eerst nog gebruik te maken van een verenigingsboot (Optimisten of RS Feva). Het aantal beschikbare boten is beperkt en wordt toegewezen op volgorde van inschrijving. De kosten voor het gebruik van een verenigingsboot vindt u onderaan deze pagina.

 

 

 

 

Planning

De trainingen beginnen op 11 maart voor de gevorderden en 8 april voor de beginners, waarbij we hopen dat de ergste kou dan voorbij is. Tijdens de voorjaarstrainingen willen we de zeilers graag voorbereiden op het varen van zeilwedstrijden. We sluiten de trainingen dan ook af tijdens een wedstrijdweekend op de Kaag of een andere plas in de buurt.

Deelnemers dienen zelf te zorgen voor de inschrijving voor de wedstrijden bij de betreffende organisaties. Informatie hierover ontvangt u bij de informatiebijeenkomst voor ouders op de eerste trainingsdagen. Hier wordt ook de rest van het jeugdprogramma toegelicht.

Trainingsdagen

Wintertrainingen, voor de gevorderden:

Optimisten:

11, 18 en 25 maart

RS Feva:

11 en 25 maart (17 en 18 maart training via de klassenorganisatie).

Voorjaarstrainingen, voor iedereen:

8, 15 en 22 april, 27 mei, 3 en 10 juni

Hoe laat en waar?

tijdDe trainingen vinden plaats vanaf de Kaagsociëteit (Zijldijk, Warmond). Brengende en halende ouders hebben daar gelegenheid elkaar en anderen te ontmoeten terwijl onze enthousiaste trainers zich samen met de kinderen wijden aan het zeilen en alles wat daarbij hoort.

Op zondagochtend word je om 9:30 verwacht bij het jeugdhonk naast de Kaagsociëteit. Je hebt dan je zeilkleding al aan en je boot heb je dan opgetuigd! Na de voorbespreking (aanvang 09.30) gaat iedereen in groepjes het water op. We lunchen met z'n allen op de Sociëteit, bijvoorbeeld met een broodje, soep of pasta. Na de lunch gaan we weer snel het water op voor instructie of onderlinge wedstrijdjes. Rond 16:30 heeft iedereen zijn boot schoongemaakt en opgeruimd, en wordt de dag afgesloten met een nabespreking van de dag.

Kleding

Gezien de nog koude (water)temperaturen in het voorjaar dient iedereen te zorgen voor een goede zeiluitrusting: een droogpak of een 5 mm wetsuit met lange mouwen/benen, neopreen schoenen en handschoenen zijn verplicht. Zorg ook voor voldoende droge kleding en douchespullen voor na het zeilen.

Zeilers met een eigen boot dienen ook zelf voor een zwemvest te zorgen. Tijdens het zeilen is het dragen van een zwemvest verplicht. Bij de huur van een verenigingsboot kan zonder extra kosten gebruik worden gemaakt van een zwemvest van de vereniging.

euroteken

Kosten

* Wintertrainingen Optimist                    

€ 60,-- , (voor deelnemers afgelopen wintertraining 40,--)

* Wintertrainingen RS Feva                     

€ 20,-- per persoon                      

* Voorjaarstrainingen, 6 zondagen:       € 150,-- per persoon

* Voorjaarstrainingen voor deelnemers Combi:

4 zondagen training en begeleiding van een trainer bij alle Combi wedstrijden:

€ 150,-- (excl. inschrijfgelden evenementen)


Verenigingsboot

Gebruik verenigingsboot: € 60,- per persoon voor een half seizoen zijnde:

maart t/m juli (m.u.v. de Optiweek) of augustus t/m december

Ieder krijgt een eigen boot toegewezen deze wordt opgeleverd voor aanvang van het seizoen. Gebruiker is verantwoordelijk voor zijn of haar boot tijdens deze periode.

 

De vereniging faciliteert deze dienst om de zeilsport te promoten. Er wordt verwacht van onze zeilers wanneer zij enthousiast zijn dat er een eigen boot wordt aangeschaft na een zeilseizoen.

En als ik verder wil gaan met zeilen?

In de periode na de voorjaarstrainingen is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende wedstrijden op de Kaag, in de regio of landelijk. Voor Optimisten en RS Feva's, beginners én gevorderden zijn de weekenden van de Combi Amsterdam de beste mogelijkheid om wedstrijden te varen in de regio. KWV De Kaag zorgt voor de begeleiding en coaching van de zeilers die vanuit de vereniging willen deelnemen aan deze wedstrijden. Meer informatie vindt u elders op de website en op www.combiamsterdam.nl. Voor de RS Feva is er ook een samenwerkingsverband met verenigingen uit het gebied van de Combi Rotterdam, zodoende wordt er een groter veld gecreëerd.

 

Verdere informatie

Voor meer informatie en vragen kunt u altijd contact met ons opnemen (commissie Kaag Jeugd):

Marc van Itallie, coördinator jeugd en hoofdtrainer

reniartdfooh.[antispam].@kwvdekaag.nl  – 06 16 300 248

Gijs Vrind, commissaris jeugd & opleidingen

negnidielpO.[antispam].@kwvdekaag.nl  – 06 22 809 409

 

Coördinator Optimist:     Miranda Vrind     tsimitpo.[antispam].@kwvdekaag.nl

Coördinator RS Feva:      Judith Dijkhuis    avefsr.[antispam].@kwvdekaag.nl    

Coördinator Yngling:       Kit Kattenberg     gnilgny.[antispam].@kwvdekaag.nl

 
optieweek-2017-website