Wedstrijdzeilen in de Optimist voor gevorderden

 

Heb jij je Optimist wel onder controle en wil je voor TEAMKAAG de titel in de wacht slepen? Zorg dan dat je deelneemt aan de wedstrijdtrainingen in de Optimist. Deze trainingen zijn bedoeld voor iedereen die in zijn Optimist als zelfstandig een Combi kan meevaren maar graag verder voorin in het wedstrijdveld mee wilt varen. Je kan zowel meedoen omdat je lekker in je regio wedstrijden mee wilt zeilen maar ook als je de ambitie hebt om door te groeien!

 

De Optimist training is een training voor gevorderden. De basis van het wedstrijdzeilen moet dus al bekend zijn. Naast de wedstrijdhandelingen zal er ook dieper in worden gegaan op wedstrijdtactiek en trim. Tijdens de wedstrijden mogen er geen tips meer gegeven worden. We proberen bij alle wedstrijden ook een trainer/coach mee te sturen* die kan je dan tips geven om de volgende wedstrijd nog beter te zeilen.

 

Je trainer heeft vaak een CWO opleiding gehad waardoor hij ervaring heeft met verschillende les en trainingsmethoden. Ook is zelf een ervaren wedstrijdzeiler. Zodat hij jou naar een hoger wedstrijdniveau kan trekken. Wij proberen alle wedstrijdtrainers ook op te leiden tot zeiltrainer niveau 3. Een opleiding tot wedstrijdtrainer door het Watersportverbond

 

Als je de combi’s mee gaat zeilen in de Optimist klasse heb je je eigen Optimist nodig. Ook een eigen wetsuit(5mm) of droogpak, zeker in maart en november is geen overbodige luxe. Zwemvest, zeilschoenen en handschoenen staan ook op aanschaflijst. Zonder zeilen kan niet. Als je je eigen Optimist meeneemt zorg dan wel dan je de inventarislijst gecontroleerd hebt. Dit is zowel voor de trainingen als voor de wedstrijden van belang.

 

Voor de Optimist bieden we meerdere trainingen aan, neem contact op met Stef van Gruythuisen voor meer informatie fets.[antispam].@kwvdekaag.nl

 

Een overzicht van de details? Check de factsheet.

Tijdens deze trainingen wordt er van de ouders ook iets meer verwacht. Bij het in/uit het rek halen van de boot is wat hulp erg fijn. Ook wordt er tijdens de combi’s verwacht dat er ouders meegaan, zowel om te rijden als voor de boten en/of extra begeleiding op het water. Aangezien vooraf bekend is aan welke evenementen we meedoen kan er onderling een schema gemaakt worden met “rijouders met trekhaak” zodat niet alle ouders elk combi weekend vrij hoeven te maken in de agenda. Eventuele evenementen buiten de kalender kunnen natuurlijk op eigen initiatief gezeild worden. Waar mogelijk wil de vereniging natuurlijk graag ondersteunen en het liefst met heel TEAMKAAG deelnemen.

* Aanvulling begeleiding Combi's

In het voor- en najaar loopt het Combi circuit. Een reeks weekendwedstrijden in de regio. Als Kaag vallen wij in het Combi circuit Amsterdam. TEAMKAAG wil graag mee doen aan de combi’s afgewisseld met eigen vaardigheidstrainingen op de tussengelegen zondagen.

Voor de tussengelegen zondagen is een training beschikbaar, welke te reserveren is via deze website. Deze training is gericht op de wedstrijden en zal ingaan op onderwerpen die naar voren zijn gekomen in de Combi wedstrijden.

Als vereniging zijn wij in het bezit van trailers om meerdere boten tegelijk mee te nemen en rescueboten (inclusief trailer). Deze zijn voor leden te gebruiken voor deelname aan de Combi’s. Ook als u dit allemaal nog niet weet te vinden zullen wij ervoor zorgen dat u met een gerust hart met deze spullen op pad kunt en durft te gaan.

image00077