Zeilen


De vereniging organiseert veel activiteiten op zeilgebeid. Voor de echte fanatiekelingen zijn er de wedstrijden. In de zomer en in de winter kunnen ze hun hart ophalen.

Wil je wel graag zeilen maar heb je geen boot dan kan je lid worden van het "Verzeilen". Voor een relatief klein bedrag kan je dan het hele zomerseizoen gebruik maken van een goed onderhouden polyvalk.

Een "Micro Magic" is een model zeilbootje. In de winter vindt er een heuse competitie plaats.

Voor de "Jeugd" staan verschillende wedstrijden en trainingen op het programma. Waaronder ook de "Ynglings".

Zeilen 001

Algemene wedstrijdinformatie


In 1910 werd onze vereniging opgericht en een van de belangrijkste doelstellingen was het organiseren van wedstrijden. Inmiddels zijn we ruim 100 jaar verder en nog steeds zijn we daar het grootste deel van het najaar mee bezig. Data vaststellen, afstemmen met agenda’s van andere verenigingen en klassenorganisaties. Ook kijken we elk jaar kritisch naar de inschrijfgelden.

 

Over dat laatste hebben wij binnen de wedstrijdcommissie besloten een aantal veranderingen door te voeren:

  • De pakketkeuzes zijn afgeschaft.
  • Daarvoor in de plaats hebben wij voor 2018 groen licht gekregen van de penningmeester om aan Kaagleden voor de Voorkaag, Kaagweek en Nakaag een korting aan te bieden van 10% op de inschrijfgelden voor deze wedstrijdseries. Wel moet men voor de peildatum ingeschreven zijn en ook betaald hebben.
  • Voor de jeugdklassen hebben we een substantiële verlaging van de inschrijfgelden kunnen regelen.
  • En voor de Optimisten helemaal goed nieuws…  De Voorkaag, Kaagweek en Nakaag zijn voor deze klasse gratis.

In de kalender van het zeilseizoen 2018 zal de oplettende lezer niet veel nieuws ontdekken. Veel terugkerende wedstrijdseries die elk jaar op de kalender staan. Maar toch ook weer een NK op de Kagerplassen. Na het succes van het NK Sprint van de Pampusklasse in 2017 zijn wij benaderd door de Valkenklasse om een NK Sprint te organiseren in 2018. Daar voldoen wij graag aan. Het geeft ook aan dat De Kaag nog altijd gezien wordt als een top wedstrijdorganisatie.

Ook worden we steeds vaker benaderd om bijvoorbeeld een fundraisingdag te organiseren waar een sportief zeilevenement aan gekoppeld wordt. De datum is nog niet bekend, maar zal spoedig volgen.

Natuurlijk kunnen hier en daar nog wat data schuiven. Maar voorlopig staat de kalender als een huis en die kunt u nu al zien op de Kaagsite.

Nu nog de oproep aan de zeilers… schrijf u in, liefst voor de peildatum (scheelt dan weer een tientje) en zorg dat we de stijgende lijn aan inschrijvingen, die al jaren gaande is, wederom kunnen vasthouden.

Blijkbaar houden de zeilers van de Kagerplassen, sterker nog: wij houden als wedstrijdorganisatie in ieder geval van de zeilers!


Tom Erik van Strien