Header 006

Voorkaag 2017


 
VoorKaag

Voorkaag 29 en 30 april 2017

Aantal deelnemers: Onbeperkt

Diverse klasses
Faciliteiten: Kranen en helling

Feesttent en douche-gelegenheid

Wat is de Voorkaag?

Al decennia lang zijn de voorjaarswedstrijden van De Kaag een begrip. Was het vroeger alleen bedoeld voor Kaagleden, sinds midden jaren zeventig open voor iedereen die zeilt in Nederland. De laatste jaren zijn het vooral de vertegenwoordigers van de ‘houten klassen’ die acte de présance geven.

De Voorkaag wordt meestal eind april georganiseerd.

Per dag worden er twee wedstrijden gevaren. Dat betekent soms dat de deelnemers direct na de finish van de eerste race van die dag doorgestuurd worden naar het startschip voor de tweede race.

Dus een mooie start (ook conditioneel gezien) van een nieuw seizoen.

Kaagweek 004

Route, parkeren, takelen Voorkaag

De wedstrijden vinden plaats op de Kagerplassen vanaf de starttoren bij de Kaagsociëteit. Takelen: Op het parkeerterrein van Van Schie (einde Zijldijk Warmond) is voldoende ruimte voor auto’s en trailers. Parkeergeld bedraagt € 3,= per dag per auto, dit geldt ook voor trailers. De pont kost € 0,50 per persoon per overtocht, na 20.00 uur € 0,60 per persoon per overtocht. Kranen bij Van Schie kost per keer € 25,=. Ook kunt u gebruik maken van de faciliteiten van de verenigingshaven van KWV De Kaag in Warmond. Hier is het kranen en parkeren van zowel trailers als auto’s gratis. Adres: KWV De Kaag, Kaagstraat 1, 2361 KM Warmond. Indien u van deze optie gebruik wil maken dient u contact op te nemen met het secretariaat (telnr. 071 – 30 100 35) of met de havenmeester (06 – 15 69 8003) De routebeschrijving vindt u via de link: Hoe bereik ik de Kaagsociëteit? Voor navigatie: Zijldijk 11, Warmond.