CWO Zeillessen voor jeugd

 

KWV de Kaag bestaat al sinds 1910 en heeft een rijke historie als het gaat om wedstrijdzeilen. Om te gaan wedstrijdzeilen moet je eerst de basis van het zeilen leren. Bij ons kan dat vanaf het moment dat je zwemdiploma A en B hebt en tenminste 8 jaar oud bent. Dan kan je starten met zeillessen in de Optimist, de boot waarin bijna alle Olympische zeilers hun eerste les hebben gehad. De lessen worden gegeven door CWO gecertificeerde instructeurs en een serie wordt dan ook altijd afgesloten met een CWO vorderingenstaat of diploma.

 

Het CWO programma is gericht op de basis van het zeilen, de windroos, overstag gaan, gijpen, opkruisen etc.  Afhankelijk van de leeftijd, ervaring en het aantal deelnemers delen wij de groepen in. Soms zullen er meerdere niveaus in een groep zitten. Echter is dat geen probleem omdat de instructeurs hebben geleerd gedifferentieerd les te geven.

 

Voor de CWO lessen kunt u uw kind gewoon afzetten en aan het eind van de les weer ophalen. De lessen vinden plaats vanaf de Kaagsociëteit. De lessen zijn met uitzondering van de jeugdweek inclusief boothuur en zwemvest. Regenkleding en waterschoenen of laarzen zijn wel een vereiste. Alle belangrijke informatie op een rij? Lees hier de factsheet.

 

CWO lessen bieden wij aan op de zondagen in juni en begin juli. Tijdens de jeugdweek en op de zondagen in september en begin oktober. De lessen gaan altijd door! Als het door de weersomstandigheden niet mogelijk is om uit te varen zullen wij de les in vullen met theorie en leuke spellen. Zie hier de kalender voor de details.

 

De CWO lessen op de vereniging zijn bedoeld om te kijken om wedstrijdzeilen iets voor jou is en uiteraard om de basis van het zeilen onder de knie te krijgen. Tijdens diverse trainingsmomenten zal er ook gekeken worden en informatie worden gegeven worden over de mogelijke vervolgtrajecten zowel voor de zeiler als voor de ouders.

 

 

Zit de basis er al in, is het niet meer zo spannend en kan de stap naar het (begeleid) wedstrijdzeilen gemaakt worden? Dan ben je toe aan de Optimist groen. Deze groep krijgt training welke meer gericht is op het wedstrijdzeilen en daarnaast varen ze ook onder begeleiding mee met de regionale wedstrijden.

 

Nog geen 8 jaar en al wel zeilambitie? Onze partner Watersport Academy De Kaag biedt zeillessen vanaf 4,5 jaar aan en zomerkampen vanaf 6 jarige leeftijd. Je eerste kennismaking met zeilen of ontdekken dat zeilen helemaal niet spannend is? Neem eens een kijkje.

image00080