kaagrace

Kaagrace 8 juni 2024

Na een succesvolle Kaagrace in 2023 gaan we dit jaar weer een gezellige sportieve Kaagrace op de Kagerplassen organiseren. Zaterdag 8 juni 2024 wordt de 16e editie van de KAAGRACE  geroeid. We verwachten ruim 100 roeiboten, 1000 roeiers, goed weer en veel gezelligheid tijdens ons jaarlijkse roeifeest. De voorbereidingen zijn in volle gang. De KAAGRACE-commissie is druk met de voorbereidingen, de routes checken, band informeren, nadenken over het takelen van de sloepen. Ook dit jaar is de KAAGRACE een genomineerde wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap voor de Pilot Gigs en FSN genomineerd voor de roeisloepen.

INSCHRIJVEN   Deelnemers

Programma

08.00 uur      Kranen dames sloepen en gigs
10.30 uur      Kranen heren sloepen en gigs
10.15 uur      Palaver
11.00 uur      Start dames race sloepen
11:30 uur      Start dames race gigs
13.00 uur      Start heren race gigs
13:15 uur      Palaver heren sloepen
14.00 uur      Start heren race sloepen
14.00 uur      Oproeien sprint dames gigs
14.30 uur      Start sprint dames gigs
15.00 uur      Oproeien sprint heren gigs
15.30 uur      Start sprint heren gigs
16.00 uur      Feest
17:30 uur      Prijsuitreiking

Contact

De KAAGRACEcommissie is bereikbaar via het mailadres: ecargaak.[antispam].@kwvdekaag.nl.

De Kaagrace commissie

De KAAGRACE commissie stelt alles in het werk om een onvergetelijke, veilige, soepel verlopende, maar bovenal gezellige KAAGRACE aan te bieden. Zelfs de weergoden worden aan de vergadertafel uitgenodigd.
Peter Boneschansker – Voorzitter & wedstrijdleiding
Marja de Ruiter – Secretaris & water
Michiel Wamelink – Wedstrijdcoördinator
Bob Kamps – Takelen & parkeren
Martien Welsink – Vrijwilligers Zijldijk
Sasja van der Leije – EHBO & feestterrein
Nel van den Oever – Materialen & water
John de Vries - Diversen & water
Peter Tas - Sponsoring

Kaagrace 2023


Kaagrace 2022


Kaagrace 2021


Kaagrace 2019


De Kaagrace door de jaren heen

KWV De Kaag schaft in 1998 de haar eerste roeisloep aan. Een zogenaamde Kromhoutwhaler. Als snel ontstaat het idee om een roeirace te organiseren voor alle Nederlandse roeiteams die in eenzelfde houten sloep roeien. De Kaag organiseerde in 1999 haar eerste Leidse Sloepenrace. De Leidse grachten zijn onderdeel van een roeiparcours van 11 kilometer in en rondom Leiden, met veel smalle doorgangen, lage bruggen en uitdagende keerpunten. De race is een succes. Ieder jaar melden zich meer deelnemers aan. De organisatie wordt daarmee ook ieder jaar ingewikkelder. Het wordt steeds lastiger om vergunningen te verkrijgen.

In 2007 was de tijd rijp voor een grotere race op de Kagerplassen. Dat vraagt om een aanpassing van de naam. De negende KWV roeirace wordt omgedoopt tot ‘KAAGRACE’. Wat begon als een kleinschalige roeiwedstrijd met een deelnemersveld van 16 kromhout whalers in 1999, is uitgegroeid tot het grootste ééndaagse evenement van onze vereniging.

sloepen-gezicht-sepia