Header 007

Kaagrace


 
KaagRace

Roeievenement van KWV De Kaag

Zaterdag 15 juni 2019 wordt de 13e editie van de KAAGRACE geroeid. We verwachten ruim 100 roeiboten, 1000 roeiers, goed weer en veel gezelligheid tijdens ons jaarlijkse roeifeest. De voorbereidingen zijn in volle gang. De KAAGRACE commissie is druk met de voorbereidingen, de dijk heeft nieuw asfalt, de roeiroutes zijn aangepast en de feestband is aan het repeteren.  Ook dit jaar is de KAAGRACE een genomineerde wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap voor de Pilot Gigs en FSN genomineerd voor de roeisloepen.

Meld je NU aan voor deelname: Inschrijven kan tot en met 7 juni 2019

Inschrijven   Wedstrijdinformatie   Contact

Kaagrace

De Kaagrace is een sportief en gezellig evenement voor sloep- en gigroeiers met start, finish en feest bij de Kaagsociëteit.

De Kaagrace kent aparte starts voor dames en heren. De sloepen vertrekken met tien tegelijk voor een ronde van 15 km over de Kagerplassen. Voor de gigs is er een lange race over 6 km gevolgd door een spectaculaire sprint.

Eten en drinken bij sociëteit 'Waterlust'

Het team van Kaag sociëteit ‘Waterlust’ is de hele dag in touw voor een snelle bediening van lekker eten en drinken.

Consumpties worden met KAAGRACE munten betaald. Een munt is € 2,00 waard. Voor € 20,00 krijgt u 11 munten, dus 1 munt extra.

Het roeiersmenu bestaat uit friet, hamburgers, saté en salade. Het lopend buffet staat klaar vanaf 17.00 uur.

Contact

De KAAGRACE commissie is bereikbaar via het mailadres: ecargaak.[antispam].@kwvdekaag.nl.

Tijdens de KAAGRACE is de starttoren telefonisch bereikbaar voor noodgevallen (EHBO): 071 5013252

De Kaagracecommissie

De KAAGRACEcommissie stelt alles in het werk om een onvergetelijke, veilige, soepel verlopende, maar bovenal gezellige KAAGRACE aan te bieden. Zelfs de weergoden worden aan de vergadertafel uitgenodigd. Helaas wilden ze niet op de foto.

Van links naar naar rechts:

Martien Welsink - Vrijwilligers Zijldijk

Nel van den Oever – Materialen

Sasja van der Leije – EHBO & feestterrein

Peter Boneschansker – Vice-voorzitter & wedstrijdleiding

Marja de Ruiter – Secretaris

Marieke van Schie – Voorzitter

Jan Ham – Takelen & parkeren

Michiel Wamelink – Tijdwaarneming & uitslagen

kaagracecommissie-2019

De Kaagrace door de jaren heen

KWV De Kaag schaft in 1998 de haar eerste roeisloep aan. Een zogenaamde Kromhoutwhaler. Als snel ontstaat het idee om een roeirace te organiseren voor alle Nederlandse roeiteams die in eenzelfde houten sloep roeien. De Kaag organiseerde in 1999 haar eerste Leidse Sloepenrace. De Leidse grachten zijn onderdeel van een roeiparcours van 11 kilometer in en rondom Leiden, met veel smalle doorgangen, lage bruggen en uitdagende keerpunten. De race is een succes. Ieder jaar melden zich meer deelnemers aan. De organisatie wordt daarmee ook ieder jaar ingewikkelder. Het wordt steeds lastiger om vergunningen te verkrijgen.

In 2007 was de tijd rijp voor een grotere race op de Kagerplassen. Dat vraagt om een aanpassing van de naam. De negende KWV roeirace wordt omgedoopt tot ‘KAAGRACE’. Wat begon als een kleinschalige roeiwedstrijd met een deelnemersveld van 16 kromhout whalers in 1999, is uitgegroeid tot het grootste ééndaagse evenement van onze vereniging.

sloepen-gezicht-sepia