kaagrace

Kaagrace 11 juni 2022

Na een succesvolle Kaagrace Online in 2021 gaan we dit jaar weer een gezellige sportieve Kaagrace op de Kagerplassen organiseren. Zaterdag 11 juni 2022 wordt de 15e editie van de KAAGRACE (vh Leidse Grachten Race) geroeid. We verwachten ruim 100 roeiboten, 1000 roeiers, goed weer en veel gezelligheid tijdens ons jaarlijkse roeifeest. De voorbereidingen zijn in volle gang. De KAAGRACE commissie is druk met de voorbereidingen, de routes checken, band informeren, nadenk over het takelen van de sloepen. Ook dit jaar is de KAAGRACE een genomineerde wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap voor de Pilot Gigs en FSN genomineerd voor de roeisloepen.
Meld je NU aan voor deelname: Inschrijven   Deelnemers

Promotiefilmpje

 

Programma

Je bent vast benieuwd naar het programma, maar daar wordt nog hard aan gewerkt en hopen we z.s.m. te publiceren

Contact

De KAAGRACE commissie is bereikbaar via het mailadres: ecargaak.[antispam].@kwvdekaag.nl.

Tijdens de KAAGRACE is de starttoren telefonisch bereikbaar voor noodgevallen (EHBO): 071 5013252

De Kaagrace Commissie

De KAAGRACE commissie stelt alles in het werk om een onvergetelijke, veilige, soepel verlopende, maar bovenal gezellige KAAGRACE aan te bieden. Zelfs de weergoden worden aan de vergadertafel uitgenodigd.
Peter Boneschansker – Voorzitter & wedstrijdleiding
Marja de Ruiter – Secretaris & water
Michiel Wamelink – Wedstrijdcoördinator
Jan Ham – Takelen & parkeren
Martien Wensink – Vrijwilligers Zijldijk
Sasja van der Leije – EHBO & feestterrein
Nel van den Oever – Materialen & water

Kaagrace 2019


De Kaagrace door de jaren heen

KWV De Kaag schaft in 1998 de haar eerste roeisloep aan. Een zogenaamde Kromhoutwhaler. Als snel ontstaat het idee om een roeirace te organiseren voor alle Nederlandse roeiteams die in eenzelfde houten sloep roeien. De Kaag organiseerde in 1999 haar eerste Leidse Sloepenrace. De Leidse grachten zijn onderdeel van een roeiparcours van 11 kilometer in en rondom Leiden, met veel smalle doorgangen, lage bruggen en uitdagende keerpunten. De race is een succes. Ieder jaar melden zich meer deelnemers aan. De organisatie wordt daarmee ook ieder jaar ingewikkelder. Het wordt steeds lastiger om vergunningen te verkrijgen.

In 2007 was de tijd rijp voor een grotere race op de Kagerplassen. Dat vraagt om een aanpassing van de naam. De negende KWV roeirace wordt omgedoopt tot ‘KAAGRACE’. Wat begon als een kleinschalige roeiwedstrijd met een deelnemersveld van 16 kromhout whalers in 1999, is uitgegroeid tot het grootste ééndaagse evenement van onze vereniging.

sloepen-gezicht-sepia

Watersport

Zeilen

Roeien

Jeugd

Contact

Kaagstraat 1

2361 KM, Warmond

 071 - 30 10 035

rces.[antispam].@kwvdekaag.nl

 Routebeschrijving

 

Socials