Kaagrace


 
KaagRace

Roeievenement van KWV De Kaag

Zaterdag 12 juni 2021 wordt de 15e editie van de KAAGRACE geroeid, onder voorbehoud van de ontwikkelingen m.b.t. Covid 19. De Kaagrace-commissie wil heel graag de Kaagrace laten doorgaan. Door Covid 19 zal het programma aangepast worden, de Kaagrace-commissie bruist van de ideëen om de race te laten doorgaan! Houd de site en social media in de gaten voor meer informatie.

 

Kaagrace 2019


De Kaagracecommissie

De KAAGRACEcommissie stelt alles in het werk om een onvergetelijke, veilige, soepel verlopende, maar bovenal gezellige KAAGRACE aan te bieden. 

Van links naar naar rechts:

Martien Welsink - Vrijwilligers Zijldijk

Nel van den Oever – Materialen & water

Sasja van der Leije – EHBO & feestterrein

Peter Boneschansker – Voorzitter & wedstrijdleiding

Marja de Ruiter – Secretaris & water
Marieke van Schie - nu bestuurslid Evenementen en Kaagsociëteit
Jan Ham – Takelen & parkeren

Michiel Wamelink – Tijdwaarneming & uitslagen

kaagracecommissie-2019

De Kaagrace door de jaren heen

KWV De Kaag schaft in 1998 de haar eerste roeisloep aan. Een zogenaamde Kromhoutwhaler. Als snel ontstaat het idee om een roeirace te organiseren voor alle Nederlandse roeiteams die in eenzelfde houten sloep roeien. De Kaag organiseerde in 1999 haar eerste Leidse Sloepenrace. De Leidse grachten zijn onderdeel van een roeiparcours van 11 kilometer in en rondom Leiden, met veel smalle doorgangen, lage bruggen en uitdagende keerpunten. De race is een succes. Ieder jaar melden zich meer deelnemers aan. De organisatie wordt daarmee ook ieder jaar ingewikkelder. Het wordt steeds lastiger om vergunningen te verkrijgen.

In 2007 was de tijd rijp voor een grotere race op de Kagerplassen. Dat vraagt om een aanpassing van de naam. De negende KWV roeirace wordt omgedoopt tot ‘KAAGRACE’. Wat begon als een kleinschalige roeiwedstrijd met een deelnemersveld van 16 kromhout whalers in 1999, is uitgegroeid tot het grootste ééndaagse evenement van onze vereniging.

sloepen-gezicht-sepia