Kaagrace


 
logo-kaagrace-online

Kaagrace online op 3 juli 2021

Voor de tweede keer op rij kan de Kaagrace dit jaar op 12 juni helaas ook niet doorgaan. Zoals jullie in het Kaagnieuws hebben kunnen lezen is de Kaagrace-commissie aan het onderzoeken of we de Kaagrace ‘lokaal en digitaal’ kunnen organiseren. Dit kan doorgaan omdat er vanaf 5 juni weer geroeid mag worden. Houd de website en social media in de gaten. Wil je meer informatie? De leden van de Kaagrace-commissie staan je graag te woord. ecargaak.[antispam].@kwvdekaag.nl  

Promotiefilmpje

 

Kaagrace 2019


Inschrijving

'We zijn geen officiële wedstrijd en hebben daarom ook geen faciliteiten zoals kraan of vergunning daarom hebben we er voor gekozen om veel online te gaan doen. Hierdoor zijn er enkele wijzigingen ten opzichte van de 'normale' wedstrijdinschrijvingen en wedstrijdgebruiken. 

Deelname op eigen water

Je roeit op eigen roeiwater. Na aanmelding en betaling ontvang je een ‘tracker’ per post, voorzien van een gebruiksaanwijzing. Op de wedstrijddag ( 03 juli ) bevestig je deze op de sloep/gig en kan je via verschillende kanalen volgen wat er 'online' en op de verschillende deelnemende roeilocaties gebeurt. De ‘tracker’ moet na het evenement worden geretourneerd.

Omdat alles goed en veilig te kunnen doen en volgen raden we aan om een 'navigator' aan boord me te nemen die de communicatie kan verzorgen. Is dit niet mogelijk dan is het de eigen verantwoordelijkheid van de ‘stuur’ gepast om te gaan met het gebruik van de communicatiemiddelen.

Deze versie van de Kaagrace bestaat uit dames/heren, sloep- en gigraces, omdat de race op eigen water geroeid wordt kunnen wij de wedstrijden in hetzelfde timeslot plaats laten vinden. Je kan je inschrijven voor de volgende races op 03 juli:

  • 11:00 Start 10 KM Dames Sloepen
  • 11:15 Start 5 KM Dames Gigs
  • 13:00 Start 10 KM Heren Sloepen
  • 13:15 Start 5 KM Heren Gigs

Als team beslis je zelf waar je deze race roeit, in deze wedstrijd wordt er geen rekening gehouden met stroming en/of wind. Kies voor jezelf de meest snelle en veilige route.

Hoe volg je de race?

Na inschrijving ontvangt ‘De Navigator’ een link naar de website, met uitleg, waar je jouw wedstrijdonderdeel kan selecteren. Op deze website kan je tijdens de race zien wat je snelheid, vermogen en  positie is ten opzichte van andere deelnemers.

LET-OP: de race start precies op de afgesproken tijd en stopt automatisch nadat je het aantal KM geroeid hebt.

Inschrijven

Kosten voor deelname bedragen € 10,- per team (bijdrage aan de logistieke kosten voor het versturen van de tracker). Overige kosten worden gedekt door onze sponsoren KWV de Kaag, FSN en sloepvolgen.nl. 

Heb je er zin in? Schrijf je hier in. 

De Kaagracecommissie

De KAAGRACEcommissie stelt alles in het werk om een onvergetelijke, veilige, soepel verlopende, KAAGRACE online aan te bieden. 

 

De Kaagrace door de jaren heen

KWV De Kaag schaft in 1998 de haar eerste roeisloep aan. Een zogenaamde Kromhoutwhaler. Als snel ontstaat het idee om een roeirace te organiseren voor alle Nederlandse roeiteams die in eenzelfde houten sloep roeien. De Kaag organiseerde in 1999 haar eerste Leidse Sloepenrace. De Leidse grachten zijn onderdeel van een roeiparcours van 11 kilometer in en rondom Leiden, met veel smalle doorgangen, lage bruggen en uitdagende keerpunten. De race is een succes. Ieder jaar melden zich meer deelnemers aan. De organisatie wordt daarmee ook ieder jaar ingewikkelder. Het wordt steeds lastiger om vergunningen te verkrijgen.

In 2007 was de tijd rijp voor een grotere race op de Kagerplassen. Dat vraagt om een aanpassing van de naam. De negende KWV roeirace wordt omgedoopt tot ‘KAAGRACE’. Wat begon als een kleinschalige roeiwedstrijd met een deelnemersveld van 16 kromhout whalers in 1999, is uitgegroeid tot het grootste ééndaagse evenement van onze vereniging.

sloepen-gezicht-sepia