Header 008

Kaagrace


 
KaagRace

Compilatie Kaagrace 2015


20 Jaar roeiwedstrijden

Wat begon in 1999 is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste ééndaagse evenement van onze vereniging; de KAAGRACE.

Op 15 juni 2019 aanstaande wordt voor de 13e keer de KAAGRACE geroeid door roeisloepen en pilot gigs.

Evenals vorig jaar telt de door KWV De Kaag georganiseerde roeiwedstrijd mee voor het Nederlands Kampioenschap bij zowel Pilot Gigs als roeisloepen.

Vlak na de aanschaf van de eerste roeisloep door KWV De Kaag in 1998 ontstond het idee om een roeirace te organiseren voor zgn. ‘ Kromhout whalers’ ; houten sloepen van het zelfde type als de Kaag1.  Zo werd in 1999 de 1e Leidse sloepenrace georganiseerd. In de smalle route door de grachten van Leiden werd een interessante route uitgezet van 11 km met enkele lage bruggen en uitdagende keerpunten.

De wens voor groei van het evenement en toelating van deelnemers met grotere sloepen, in combinatie met de problematiek rondom het verkrijgen van vergunningen in de binnenstad van Leiden, zorgde ervoor dat in 2007 de eerste roeirace op open water werd georganiseerd; de KAAGRACE was geboren. Naast de aantrekkelijke route over de Kagerplassen en door het polderlandschap kon de organisatie toen nog een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: een ‘massastart’ met startgroepen van 10 teams tegelijk!

Evenals voorgaande jaren roeien de sloepen afstanden van 15km (dames – start 10.30u), 18km (heren – start 14.00u).

Inmiddels maken ook de Pilot gigs een belangrijk deel uit van het evenement. De dames- en heren roeien 2 wedstrijden in hun 6-riems Cornish Pilot Gigs; een over afstand van 8km en een sprintrace van 1,5 km.

Voor meer informatie: ecargaak.[antispam].@kwvdekaag.nl

Kaagrace impressie

Route, parkeren, takelen Kaagrace

De wedstrijden vinden plaats op de Kagerplassen vanaf de starttoren bij de Kaagsociëteit. Het takelen van de sloepen en GIG's gebeurt, vanaf 's ochtends 8.30 uur, aan het einde van de Zijldijk nabij het pontje naar de Kaagsociëteit, waarvoor u ter plaatse tickets ontvangt. Adres: Zijldijk 11, 2362 AE Warmond. De routebeschrijving vindt u via de link: Hoe bereik ik de Kaagsociëteit?

NB bij gebruik van niet geactualiseerde navigatiesystemen kan een route aangegeven worden via de “Nieuweweg”, maar die is met slagbomen afgesloten. Volg dus de beschreven route van de Kaagsociëteit. De Zijldijk is een smalle toegangsweg, tevens de enige verbindingsroute voor hulpdiensten. Parkeren in de graskanten is daarom niet toegestaan. Dit mag alleen op de parkeerhavens en op de speciale parkeerplaats op het grasland bij de Jachthaven van Van Schie thv no. 11. Daar geldt een parkeertarief van € 3,- voor de hele dag, denk om gepast muntgeld. De auto's met trailer ontvangen een gratis parkeerkaart.

In de namiddag bij het uittakelen kan het flink druk worden. Volg daarom de aanwijzingen van de verkeersregelaars goed op. Trailers met boten kunnen geparkeerd blijven op het grasland, omdat de sloepen direct vanaf de dijk naar de trailers op het grasland getakeld kunnen worden. Ook mogen trailers dan voorbij de kraan diep in de graskant voorbij de kraan geparkeerd worden, wanneer zij een door de verkeersregelaar uitgereikt officieel vrijwaringsbewijs achter de voorruit plaatsen.

Ongevallen, EHBO: bel starttoren 071 5013252

 

Eten en drinken

Voor consumpties kunnen muntjes gekocht worden.

€ 2,00 per stuk en 11 stuks voor € 20,00

Net als vorig jaar worden er schappelijke tarieven gerekend voor de consumpties. Tevens wordt er aan een roeiersmenu aangeboden tegen een schappelijke prijs. Dit jaar kunnen we weer rekenen op de medewerking van de Kaagsociëteit, waarvoor onze dank.

Kaagrace banenkaarten

De Gig-banen zijn under construction. Hou daarom de site in de gaten.

Route Gigs sprint dames


Kaagrace route gigs sprint dames en heren

Route Gigs dames en heren


Kaagrace route gigs dames en heren

Route sloepen dames

Kaagrace route sloepen dames

Route sloepen heren

Kaagrace route sloepen heren