De Kaagsociëteit is het clubgebouw van de Koninklijke Watersportvereniging “De Kaag”.

De vereniging werd in 1910 opgericht en begon met twee jachthavens en bijbehorende faciliteiten in Warmond. In 1917, het jaar waarin de vereniging het predicaat “Koninklijk” werd verleend, besloten de leden een boerderijtje aan de Kagerplassen aan te kopen om zo ook een pied ã terre aan de plassen te krijgen. Dat gebouwtje is de basis van waaruit de huidige sociëteit is ontstaan.

De starttoren dateert uit 1921 en de koepelzaal werd in 1932 toegevoegd. In 2002 werd de ledenzaal in haar huidige staat gebracht. Gebouwen, omliggende terreinen en haven zijn eigendom van “De Kaag”. Zowel de starttoren als het sociëteitsgebouw staan op de lijst van Rijksmonumenten.


 

Hoe bereik ik de Kaagsociëteit?

Over de weg
Beschikt u over navigatie in de auto? Programmeer dan:

 

Vanuit de richting Amsterdam (noorden of noordwest):
Zijldijk 28, Leiderdorp. U komt uit bij Brasserie De Zijlstroom, die laat u rechts liggen en u rijdt gewoon rechtdoor, met het water aan uw linkerhand tot aan de slagboom. Zie hieronder voor nadere instructie.

 

Vanuit de richting Utrecht / Den Haag (zuiden of zuidoosten): Zijldijk 11, Warmond. U komt uit bij de slagboom. Zie hieronder voor nadere instructie.

 

Geen navigatie?:
Neem op de A4, de afslag 6 Hoogmade/Leiderdorp. Volg de richting Leiden Centrum. Komt u vanaf de richting Amsterdam dan passeert u 4 rotondes, vanaf de richting Den Haag 5 rotondes. Hou de richting Leiden Centrum aan tot de eerste verkeerslichten. Hier slaat u linksaf, volgende afslag direct rechts, einde van de weg op T-splitsing bij het water weer rechts. U rijdt deze weg, de Zijldijk helemaal af.

 

Instructie vanaf de rood-witte slagboom:
De rood-witte slagbomen aan het einde van de Zijldijk markeren het parkeerterrein. Dat parkeerterrein is geen eigendom van “De Kaag”. U dient het geldend parkeertarief via de parkeerautomaat, bij het verlaten van het parkeerterrein te voldoen. De parkeerautomaat accepteert uitsluitend muntgeld. Vanaf het parkeerterrein kunt u zich tegen het geldend tarief per pont doen overzetten naar de Kaagsociëteit.

Het adres van de Kaagsocieteit is:

Sweilandpolder 8 (voor navigatiesystemen Zijldijk 11)
2362 AG Warmond

Tel.nr 071-5018222

Restaurant Kaagsociëteit

Wilt u reserveren of meer informatie over het restaurant in de Kaagsociëteit? https://www.waterlustdekaag.nl/

kaagsocieteit-1
kaagsocieteit 2

Openingstijden

In de maand april is de Kaagsociëteit op maandag en dinsdag gesloten en dus geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 - 23.00 uur 

Van mei tot begin oktober is de Kaagsociëteit dagelijks geopend vanaf 10.00 - 23.00 uur. Bij bijzondere verenigingsactiviteiten en bij mooi weer wordt het openingsmoment aangepast aan dat evenement.


Voordeelpas exclusief voor Kaagleden

Kaagleden kunnen gebruik maken van een VOORDEELPAS.

Deze is alleen persoonlijk op te halen in de Kaagsociëteit middels een geldig legitimatiebewijs. Hoe werkt het en wat is het voordeel?

Het Voordeel:

10% korting in de Kaagsociëteit;

Hoe werkt het?

Via de kassa van de sociëteit stort u op de persoonsgebonden voordeelpas bijvoorbeeld € 100,= van uw eigen rekening, dan krijgt u daar € 110,= saldo voor terug. Het systeem geeft Kaagleden dus een korting van tien procent ten opzichte van de geldende prijslijst. Beëindigt u uw lidmaatschap met de vereniging dan wordt uw pas en naam uit het systeem geschrapt en het saldo teruggestort.

Let op: De persoonsgebonden pas is EXCLUSIEF voor Kaagleden.


Exploitatie

“De Kaag” heeft voor de exploitatie van de horeca-activiteiten in haar clubgebouw en het daaraan gelegen terras ten behoeve van haar leden een overeenkomst gesloten met Kaag BV.  Die overeenkomst maakt het Kaag BV mogelijk ook diensten te verlenen aan niet-leden van de vereniging. Verantwoordelijk voor de exploitatie is de vestigingsmanager en mede-eigenaar van Kaag BV Koen Sijlmans. 

img-8478

Welkom bij Waterlust De Kaagsociëteit

Dit jaar (2022) zijn er weer veel zeil- en roei evenementen in het verschiet. En we hopen op stralend weer. Ideaal voor ons mooie terras. De kaart is dit jaar weer heel anders. Houdt u van een lekkere zeebaars of een ribeye dan is het zeker de moeite waard om langs te komen. Daarnaast hebben wij elke week een weekspecial. In mei zijn dat asperges met beenham. Vervolgens een heerlijke tortelinni met gorgonzolasaus. En vanaf 16 mei zijn er mosselen. Laat u verrassen.
Wij kijken er naar uit om u te zien.

Gastvrije groet,
Team Waterlust de Kaagsociëteit


bar-koepelzaal
Societeit 001
Societeit 002