Jeugdweek


Jeugdweek 2020 (Optiweek)

Vanwege de Corona maatregelen ziet de JEUGDWEEK er iets anders uit als dat dit gepland was en afgelopen jaren is geweest. We zijn sinds april aan het trainen en dat gaat hartstikke goed. Daarom hebben we dit jaar besloten de JEUGDWEEK een trainingsweek te noemen omdat evenementen tot 1 september niet toegestaan zijn. Concreet gaan we elke dag lekker zeilen, zorgen wij voor een lunch en gaan we er een hele leuke week van maken! De trainingsweek duurt van 20 tm 24 juli 2020

LET OP! Inschrijven mogelijk tot en met zondag 10 juli 2020

 

groepsfoto
 

Voor wie?

De JEUGDWEEK wordt georganiseerd voor kinderen vanaf 8 jaar,in het bezit van zwemdiploma A en B, die willen leren zeilen. Niet alleen beginners maar ook ervaren fanatieke zeilers zijn deze week welkom. Voor het behalen van je CWO tot aan wedstrijdtraining.

Programma

De JEUGDWEEK is een dagkamp. De kinderen worden in de ochtend gebracht en eind van de middag weer gehaald. De dag wordt gevuld met allerlei activiteiten. Uiteraard wordt er veel gezeild maar minstens zo belangrijk is de voorbereiding, boten op- en aftuigen, basiszeiltheorie en leuke wal- en waterspelletjes. Er wordt samen geluncht op de Kaagsociëteit.

In tegenstelling tot voorheen kunnen de trainingsweken dagen helaas niet doorgaan wanneer wij de hele dag niet kunnen zeilen. Wij zullen dit dan vooraf communiceren. Wegens de corona maatregelen kunnen wij helaas niet anders.

Doelstelling

De kinderen worden in groepen ingedeeld afhankelijk van het instapniveau, kennis en ervaring en staan onder begeleiding van onze ploeg enthousiaste zeiltrainers. Tijdens een intensief vierdaags programma staat het bevorderen van plezier in het zeilen bij de deelnemende kinderen centraal. In het programma komt het wedstrijdzeilen uitgebreid aan bod, en behandelen we verschillende zeilvaardigheden volgens het CWO-programma.

Voor een volledige zeilopleiding adviseren we zeilers om meer te zeilen dan 1 week per jaar. Bijna het gehele jaar biedt de vereniging uitgebreide trainingen aan in de Optimisten en Laser

Materiaal

Wij nodigen iedereen die over een eigen optimist beschikt uit om deze mee te nemen. KWV De Kaag beschikt over een beperkt aantal verenigingsboten die worden toegekend op volgorde van inschrijving.
Zeilers die een eigen boot meenemen, dienen zelf voor een goed zwemvest te zorgen. Zwemvesten van de vereniging kunnen alleen gebruikt worden in combinatie met een verenigingsboot. Verder dient elke deelnemer voor geschikte zeilkleding te zorgen. Bij voorkeur een wetsuit met lange benen en een regenpak, zeilschoentjes of andere gesloten schoenen (geen slippers/sandalen). Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de JEUGDWEEK nadere informatie over alle benodigdheden.

 

LET OP! Inschrijven mogelijk

tot en met 10 juli 2020

INSCHRIJVEN!!!

Informatie

Voor meer informatie en vragen over de inschrijving/betaling kunt u terecht bij ons secretariaat.
rces.[antispam].@kwvdekaag.nl – 071-30 100 35

Voor overige vragen over de Jeugdweek:

Miranda Vrind, Coördinator jeugd & Opleidingen
negnidielpO.[antispam].@kwvdekaag.nl - 06 24 867 644

Gijs Vrind, bestuurslid jeugd & opleidingen
negnidielpO.[antispam].@kwvdekaag.nl – 06 22 809 409

Extra handjes

De Kaag is altijd op zoek naar extra handjes tijdens de Jeugdweek! Wil je helpen of misschien zelfs training geven???!
Meld je dan aan: fets.[antispam].@kwvdekaag.nl

optiweek-5