Jeugd


TEAMKAAG 2020 – zeilen voor de jeugd

Natuurlijk gaan we ook in 2020 weer allerlei zeilactiviteiten organiseren voor onze jonge zeilers. Vanaf 8 jaar, en uiteraard in bezit van een zwemdiploma, kan het zeilavontuur beginnen. Wel is degelijke, warme zeilkleding een vereiste, zeker in het voorjaar.

 
 

Voor wie?

Zeilen kan je leren vanaf het moment dat je je zwemdiploma's A en B hebt. De allerkleinsten vanaf een jaar of 8 beginnen in een Optimist, de boot waarin bijna alle Olympische zeilers hun eerste les hebben gehad. Daarna zijn er vele soorten en maten zeilboten. Bij ons op de vereniging wordt er gezeild in de eenmansboot de Optimist en de Laser 4.7. Ook zeilen wij met een tweemansboot, de RS Feva. Dit van beginnersniveau tot aan gevorderd wedstrijdniveau. Net als bij de meeste sporten wordt het echt spannend als je deelneemt aan wedstrijden. Bij het leren zeilen richten we ons bij De Kaag dan ook eerst op de basis en dan het wedstrijdzeilen. Wij werken volgens het landelijke CWO-opleiding systeem.

TEAM KAAG bestaat uit een hechte groep zeilers en ouders. Er wordt dan ook naast het zeilen regelmatig een leuke activiteit georganiseerd. Van de bekende winter BBQ tot aan strandzeilen in de winter.
Word je al enthousiast?... Inschrijven kan via deze link en voor meer informatie of het aanvragen van een proefles kan altijd contact worden opgenomen met één van de coördinatoren.

 

KWV de Kaag beschikt over eigen zeilboten die voor een kleine bijdrage gehuurd kunnen worden voor een periode. Dit geld voor de Optimist, Laser 4.7 en RS-Feva. Wanneer je enthousiast bent en door wilt gaan met zeilen verwachten wij dat je een eigen boot aan schaft. Op deze manier blijven wij ruimte vrijmaken voor nieuwe instroom. En wat is nou leuker dan de trotse eigenaar zijn van je eigen boot!

image00001
 
hoofdtrainer-gezocht

Video KWV De Kaag RS Feva


image00012

Optimist

Naast dat de optimist een eenmans jeugdzeilboot is om in te leren zeilen, maakt het onderdeel uit van de grootste wedstrijdklasse. Dit zowel nationaal als internationaal.

Kinderen mogen wedstrijdzeilen in de Optimist tot en met het kalenderjaar waarin ze 15 worden. Bij TEAM KAAG hebben wij dan ook een wedstrijdteam waarin je wordt opgeleid om op hoog niveau te kunnen wedstrijdzeilen. Dus mocht je na het behalen van je CWO’s de smaak te pakken krijgen en heb je talent voor zeilen? Dan stroom je door naar ons wedstrijdteam!

image00007

Laser 4.7

Sinds afgelopen jaar is het ook mogelijk om te leren zeilen en wedstrijdtraining/ begeleiding te krijgen in de Laser 4.7. Het is een zeer populaire eenmansboot als overstap na de Optimist en geschikt voor jeugd vanaf 40 tot 55 kg. De training- en het wedstrijdprogramma bij TEAM KAAG ziet er ongeveer hetzelfde uit als voor de Optimist. Dus vind je het leuk en heb je talent dan stroom je ook in de Laser 4.7 door naar het wedstrijdteam!

image00017

RS Feva

De RS Feva is een flitsende twee-mans jeugdboot voor kinderen vanaf 12 jaar met enige zeilervaring. Met goed teamwork houd je de drie zeilen (!) goed onder controle en ga je knetterhard.

Ook in 2019 streven we ernaar met onze jeugd zeilers van TEAMKAAG deel te nemen aan regionale en landelijke wedstrijden. Dit vindt plaats onder begeleiding van een trainer/coach. Deelname aan één of meerdere van deze wedstrijden wordt aan het begin van het seizoen door de klasse-coördinatoren met de ouders afgestemd.

Voor de beginnende wedstrijdzeiler zijn onze lokale Kaagwedstrijden, de SuperKaagCup en de regionale combiwedstrijden (www.combiamsterdam.nl) de ideale opstap van 'gewoon zeilen' naar wedstrijdzeilen. Voor de meer ervaren wedstrijdzeilers zijn er de landelijke United 4, DYR en het RS Feva Open Nederlandse Kampioenschap en natuurlijk ook internationale wedstrijden.

Dit jaar zullen we de trainingen combineren met andere zeilverenigingen uit Regio Midden, zodat we aan speciale masterclasses kunnen deelnemen.

Aanmelden kan als duo maar je kan je ook alleen opgeven.

image00046

Kalender 2019

Optimist, Laser 4.7 en RS Feva (RS Feva heeft ook een eigen programma. Neem contact op met de coördinator voor meer informatie)

 

Datum Training / wedstrijd Locatie & overige informatie
10, 17, 24 & 31 maart Wintertraining deel 2 Kaagsociëteit
Gevorderden 4x
7 , 14 april Voorjaarstrainingen 10x Kaagsociëteit
19, 26 mei
2, 9, 16, 23, 30 juni & 7 juli
20, 21 & 22 april Easterevent Kaag o.b.v. coach (RS Feva) Kaagsocitëit
4 & 5 mei United 4 o.b.v. coach Muiderzand
11 & 12 mei Combiwedstrijden o.b.v. coach Loosdrecht (KWVL)
18 & 19 mei United 4 o.b.v. coach Workum
25 & 26 mei Combiwedstrijden o.b.v. coach Braassem
30 mei t/m 2 juni Dutch Youth Regatta Workum
8 & 9 juni Combiwedstrijden o.b.v. coach Haarlem
22 & 23 juni Combiwedstrijden o.b.v. coach Muiden
29 & 30 juni Combiwedstrijden o.b.v. coach Kaagsociëteit
20 t/m 24 juli Jeugdweek (Optiweek) Kaagsociëteit
25 t/m 28 juli Kaagweek Kaagsociëteit
31 augustus & 1 september Combiwedstrijden o.b.v. coach Muiden
8 september SuperKaagCup Kaagsociëteit
8, 15, 22, september, 6, 13 & 20 oktober Najaarstraingen 6x Kaagsociëteit
7 & 8 september United 4 Workum
15 september Combi Finale Hoorn
21 & 22 september Combiwedstrijden o.b.v. coach Vinkeveen
28 & 29 september United 4 Medemblik
12 & 13 oktober Combiwedstrijden o.b.v. coach Westeinder
27 oktober, 3 & 10, 17 & 24 november Wintertrainingen 5x Kaagsociëteit
December Boterletter RZV de Maas Rotterdam

 

image00047
image00048
image00015
image00009

Commissie Kaag Jeugd

Sinds begin 2015 is de commissie Kaagjeugd actief. Doelstelling is het verbreden van de communicatie tussen de vereniging en de jeugd zeilers en hun ouders. De leden van de commissie zijn daarnaast ook de contactpersonen vanuit De Kaag richting een aantal klassenorganisaties (Optimist, Laser, RS Feva en Yngling) en zij vervullen een essentiële rol bij het coördineren van initiatieven op het gebied van jeugdzeilen voor onze vereniging.

Voor verder informatie kan je altijd contact met opnemen met de leden van deze commissie Kaagjeugd:

Coördinatoren

Gijs Vrind, coördinator jeugd & opleidingen  jeugd@kwvdekaag.nl – 06 22 809 409

Coördinator Optimist:            Miranda Vrind                        tsimitpo.[antispam].@kwvdekaag.nl

Coördinator RS Feva:             Hessel de Jong                       avefsr.[antispam].@kwvdekaag.nl

Coördinator Laser 4.7             Marco Snelderwaard             resal.[antispam].@kwvdekaag.nl

Coördinator Yngling:              Kit Kattenberg                        gnilgny.[antispam].@kwvdekaag.nl

 

KWV De Kaag is één van de eerst aangesloten verenigingen bij het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen (NPJ). Natuurlijk staan veiligheid en plezier voorop maar het enthousiasmeren van zeilers richting wedstrijdzeilen is een belangrijk uitgangspunt van ons beleid. Via het NPJ werken we nauw samen met onze partner Zeilschool Watersport Academy De Kaag en organiseren we elk jaar aan het einde van de zomervakantie De SuperKaagCup; een wedstrijd voor de jeugd van de zeilschool en de vereniging.