3-1-combi-haarlem-1

Programma 2022

Vanaf het najaar van 2022 gaan alle CWO lessen en de wedstrijdtrainingen verder onder de vlag van TEAM WEST! TEAM WEST is een samenwerking tussen KWV De Kaag en Jachtclub Scheveningen/De Zoute Optimist.

Het volledige programma vindt u op www.team-west.eu

 
 

Vervolg samenwerking KWV De Kaag en Jachtclub Scheveningen/ZOP

Na een zeer succesvol jaar voor onze jeugd zijn de gesprekken over het voortzetten van deze samenwerking in volle gang!

Ook aankomende winter vinden er daarom leuke activiteiten plaats. De Optimistzeilers en Laserzeilers die willen kunnen tot de start van het nieuwe seizoen in maart, maandelijks 2  trainingen volgen. Daarnaast hebben we voor iedereen die deel heeft genomen aan de wedstrijdtrainingen 3 leuke activiteiten gepland staan deze winter.  Eind november gaan we landzeilen, in december op bezoek bij Hagoort sails en in januari gaan we bootcampen in Noordwijk.

Een deel van het zeil programma voor 2022 wordt in de details nog uitgewerkt maar toch willen wij dit al wel graag met u delen! Zo hopen wij de groep jeugdzeilers steeds groter te maken.

 

Beginnende Optimistzeilers

Voor de beginnende zeilers hebben wij de CWO lessen en schoolsport lessen. Via Schoolsport Leiden kunnen kinderen uit de omgeving 3 keer een halve dag meezeilen, spelenderwijs kunnen ze er zo achter komen of zij zeilen leuk vinden en door willen met de sport. Speciaal hiervoor zijn afgelopen jaar 6 polyethyleen Optimisten aangeschaft. Deze zijn onderhoudsvrij en een kleine botsing bij de beginners betekend dan niet gelijk een hoop schade. Ook de zeilen zijn dit jaar vernieuwd en herkenbaar aan het Kaaglogo in het zeil.

 

De CWO lessen bieden we aan voor de beginnende en semi-gevorderde zeilers. Voor aankomend seizoen zijn we aan het kijken of ook hier een samenwerkingsverband met ZOP extra mogelijkheden biedt. De planning voor nu is in ieder geval 6 zondagen in het voorjaar (juni/juli) en in het najaar (september/oktober). Uiteraard ook onze jeugdweek voorafgaand aan de 100ste Kaagweek. We gaan dan zeilen van zaterdag tm dinsdag. De woensdag zal in het teken staan van kennis maken met wedstrijdzeilen en een grootse diploma-uitreiking.

 

Beginnende wedstrijdzeilers (tot 12 jaar)

Voor alle Optimistzeilers die hun CWO 2 gehaald hebben bieden we ook in 2022 weer een gezamenlijk programma. Het programma is bedoeld als intro op het wedstrijdzeilen, we starten 13 maart met een serie van 7 trainingen,  op 7/8 mei sluiten we die af met de Combi op de Kaag. Zo kun je kijken of wedstrijdtraining en wedstrijdzeilen iets voor jou is. Het doel is natuurlijk dat je daarna doorgaat met wedstrijdzeilen. Je kan het hele voorjaar dan nog wedstrijdtrainingen volgen. IN de zomer hebben we dan de jeugdweek, de Kaagweek en aan het eind van de zomervakantie de Scheveningenweek, zeilen op zee!

 

Optimist wedstrijdgroep

Door het succes van afgelopen jaar hebben we een groep enthousiaste Optimistzeilers die ook in Maart starten met trainen. Zij gaan gedurende het wedstrijd seizoen deelnemen aan de Combi wedstrijden in de regio Amsterdam. Daarnaast zullen zij deelnemen aan de Kaag evenementen zoals de Kaagweek. En natuurlijk aan het eind van de zomervakantie zeilen op zout water in Scheveningen van 14-8 tm 18-8.

 

Beginnende semi-gevorderde wedstrijdzeilers (13+)

In 2021 hebben wij 4 extra Lasers aangeschaft, deze boten zijn net als de 4 eerder aangeschafte Lasers is topconditie. Deze boten zijn er zodat zeilers die nog geen eigen boot hebben kunnen testen of ze in deze boot willen gaan wedstrijdzeilen> Dit programma loopt gelijk aan de andere wedstrijdprogramma’s.  We starten 13 maart met een serie van 7 trainingen die we afsluiten met de Combi Kaag 7/8 mei. Daarnaast is er tot de zomer wedstrijdtraining op de Kaag. Ook de zomeractiviteiten staan natuurlijk open voor deze zeilers. In het najaar start deze groep dan met de deelname aan de Combi wedstrijden.

 

Gevorderde Laser wedstrijdzeilers

Na de aanschaf van de eerste 4 verenigings Lasers is er al een aantal jaar een redelijke groep wedstrijdzeilers in die klasse. De huidige groep start ook 13 maart weer met wekelijks trainen op zondag. Zij trainen dan voor deelname aan de United 4 en Dutch Youth Regatta wedstrijden op groter water. In die training zal er niet alleen op de Kaag gevaren worden maar ook bij onze partner Scheveningen en op andere groter water locatie.

 

Teamnaam

TEAM KAAG/ZOP is op zoek naar een nieuwe gemeenschappelijke naam voor het jeugdwedstrijdteam. Alle goede ideeën zijn van harte welkom en hopelijk kunnen we in het volgende Kaagnieuws onze nieuwe naam presenteren. Om onze wedstrijdteams in het nieuw te steken, voorzien van de nieuwe teamnaam is ons jeugdteam ook op zoek naar sponsors.

 

Heeft u ideeën,  vragen of wordt u de nieuwe sponsor van onze jeugdzeilers? Neemt u contact op via fets.[antispam].@kwvdekaag.nl. Het programma, nieuws, inschrijven en meer vindt u binnenkort op deze pagina

Stef van Gruythuisen

 

CWO Zeillessen voor jeugd

Om de jeugd kennis te laten maken met het zeilen en een solide basis te leggen om door te gaan met de zeilsport biedt de KWV de Kaag, CWO zeillessen aan voor jeugd van 8 t/m 12 jaar. Lees verder…

 

Wedstrijdzeilen in de Optimist voor beginners (Optimist groen)

Wanneer de basis zeilkennis al onder de knie is bieden wij diverse trainingen gericht op het wedstrijdzeilen, in deze training zit in het seizoen ook deelname aan de Combi’s. regionale wedstrijden waar er onder begeleiding wordt meegezeild als deelnemer van TEAMKAAG! Meer informatie….

 
 

Wedstrijdzeilen in de Optimist voor gevorderden

Heb jij onder begeleiding al leren wedstrijdzeilen en wil jij je skills naar een hoger lever brengen. Haal jij de winst binnen voor TEAMKAAG? Lees snel verder……

 

Wedstrijdzeilen in de Laser

Ben je de Optimist ontgroeid en toe aan een nieuwe uitdaging? Wij bieden ook wedstrijdtrainingen en wedstrijden in de Laser 4.7 en Radiaal, trainingen,  combi’s en nationale wedstrijden. Meer informatie....

 

Instructeurs en Trainers gezocht!

Voor onze lessen en trainingen zijn wij altijd op zoek naar leuke enthousiaste wedstrijdtrainers en instructeurs! Kun je alleen goed zeilen maar heb je geen diploma's? Geen probleem wij kunnen je zelf opleiden tot CWO instructeur of volg via de vereniging een opleiding tot wedstrijdtrainer niveau 3 bij het watersportverbond. contact fets.[antispam].@kwvdekaag.nl

 

Contact

Bestuurslid Jeugd                                Arjan Rudolphus                 dguej.[antispam].@kwvdekaag.nl

Coördinator Jeugd & Opleidingen:    Stef van Gruythuisen          fets.[antispam].@kwvdekaag.nl

Coördinator Yngling:                           Jikke de Jong                      gnilgny.[antispam].@kwvdekaag.nl

 

KWV De Kaag is één van de eerst aangesloten verenigingen bij het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen (NPJ). Natuurlijk staan veiligheid en plezier voorop maar het enthousiasmeren van zeilers richting wedstrijdzeilen is een belangrijk uitgangspunt van ons beleid. Via het NPJ werken we nauw samen met onze partner Zeilschool Watersport Academy De Kaag en organiseren we elk jaar aan het einde van de zomervakantie De SuperKaagCup; een wedstrijd voor de jeugd van de zeilschool en de vereniging.