Kaagweek


SAVE THE DATE

In 2022 hoopt KWV De Kaag toch eindelijk de 100ste keer de Kaagweek te kunnen organiseren.

Het wordt deze keer een 5 daags zeilevenement. Zeilen staat voorop, maar er is ook een mooi sociaal programma en een paar bijzondere activiteiten speciaal omdat het de 100ste is. De opening is op 12 juli. Vanaf woensdag 13 juli t/m zondag 17 juli worden de wedstrijden gezeild.

Noteer de datum alvast op jullie kalender, we hopen jullie te begroeten! Dit wil je niet missen!

Kaagweekcommissie KWV De Kaag

100ste Kaagweek

Zeilen

Graag nodigen wij alle zeilers van harte uit, om met een zo groot mogelijk aantal boten naar de honderdste Kaagweek te komen. Deze speciale editie zal er één worden die gaat spetteren aan alle kanten en waar mooie wedstrijden worden gecombineerd met een programma op de wal waar nog lang over zal worden nagepraat! Voor deze editie hebben wij niet genoeg aan vier dagen, maar zal er 5 dagen worden gevaren, dus vanaf woensdag 13 juli. Op zondag 17 juli eindigen wij met de prijsuitreiking. De opening vindt plaats op dinsdag 12 juli.

Zeilen

Voor de honderdste Kaagweek wordt er gevaren op twee banen; de traditionele banenkaart met verschillende banen over de plassen en een nieuwe baan, die zal worden uitgelegd op het “Joppe” en waar meerdere starts per klasse per dag “windward/leeward” kunnen worden gevaren. Iedere klasse vaart één dag de korte banen en de andere dagen twee wedstrijden per dag op de traditionele banen. Veel wedstrijden voor alle klassen dus, met ruimte voor meer boten dan gewoonlijk!

logo-zonder-datum
 
 

Sfeerimpressie


 
mooi-20190728-dscf6393
 
20190727-dscf5031
 
Alle wedstrijdboten liggen in de haven bij de sociëteit tijdens de Kaagweek

Walprogramma

Vanaf het ontbijt tot aan de laatste ronde in de kleine uurtjes zal het programma klinken als een klok. Een gezellige “after-sail” met live music. ’s Avonds hebben we een mooi muzikaal programma met voor elk wat wils. Uiteraard wordt ook goed voor de inwendige mens gezorgd met een aantrekkelijke menukaart en een heel bijzondere avond voor alle zeilers. Hoe dat er precies uit gaat zien houden we nog even geheim, maar dat u dit niet wilt missen staat als een paal boven water!

Aanleggen en traileren wedstrijdschepen

Voor wedstrijdschepen zal de haven aan de sociëteit en de directe omgeving worden aangepast zodat we iedereen goed van dienst kunnen zijn. Voldoende ruimte op slipways en meer ruimte op de wal voor trailerbare boten. Ook voor wedstrijdschepen die in het water blijven zal er meer dan voldoende ruimte worden gemaakt. Kranen kan zowel bij het pontje, maar ook bij de havens van KWV De Kaag.

Moederschepen

Moederschepen krijgen een ligplaats aan de tijdelijke “pieren” in de Baarzenkom. Hier gaan we op de Middellandse Zee-manier aanleggen, gebruikmakend van een boeganker en met de kont naar de steiger. Vanzelfsprekend zijn er ook nog volop vrije plaatsen om voor anker te gaan.

Sloepen en Ribs

Voor bezoekers die met een sloep, Rib of Dinghy willen aanleggen zal een aantal ligplaatsen beperkt beschikbaar zijn. De feestavonden zullen een grote aantrekkingskracht hebben dus adviseren wij zoveel mogelijk gebruik te maken van kleine Dinghys.

Social Events

Geen eeuwfeest zonder een uitgebreid muziekprogramma! Dankzij vele sponsoren is er iedere avond een wervelend en gevarieerd programma met een keur aan topartiesten. Het programma is nog “under construction” , maar je kunt er zeker van zijn dat het zeer de moeite waard zal zijn!

Kortom, wees welkom tijdens dit eeuwfeest! Wij zouden het bijzonder op prijs stellen, wanneer jouw klassenorganisatie ons eeuwfeest prominent op de kalender zou willen plaatsen!

20190728-dscf6622

Meer info?

Voor vragen kan je contact opnemen met:

ofni.[antispam].@kaagweek.nl

Kaagweek.nl

Voor meer (uitgebreide) informatie gaat u naar Kaagweek.nl

wisselprijzen