Kaagweek


100ste Kaagweek

Update 8-3-2020

Vrijdag 23 juli tot en met zondag 25 juli Kaagweekend!

Het bestuur van KWV De Kaag heeft besloten om de 100ste Kaagweek door te schuiven naar 2022 zodat iedereen deel kan nemen aan de jubileumeditie van de oudste zeilweek van Nederland.

Maar we gaan dit jaar wel zeilen! De Kaagweek zal dit jaar een Kaagweekend worden waarbij alleen een 3-daags zeilwedstrijdprogramma zal worden gefaciliteerd voor alle open eenheidsklassen op met inachtneming van alle RIVM veiligheidsrestricties en onder voorbehoud van het opheffen van restricties door de overheid.
Dus SAVE THE DATE en noteer deze datum in de agenda.

Kaagweek 2022
Graag nodigen wij alle zeilers van harte uit, om met een zo groot mogelijk aantal boten naar de honderdste Kaagweek te komen. Deze speciale editie zal er één worden die gaat spetteren aan alle kanten en waar mooie wedstrijden worden gecombineerd met een programma op de wal waar nog lang over zal worden nagepraat! Voor deze editie hebben wij niet genoeg aan vier dagen, maar zal er 5 dagen worden gevaren, dus vanaf woensdag 13 juli. Op zondag 17 juli eindigen wij met de prijsuitreiking. De opening vindt plaats op woensdag 12 juli.

Zeilen

Voor de honderdste Kaagweek wordt er gevaren op twee banen; de traditionele banenkaart met verschillende banen over de plassen en een nieuwe baan, die zal worden uitgelegd op het “Joppe” en waar meerdere starts per klasse per dag “windward/leeward” kunnen worden gevaren. Iedere klasse vaart één dag de korte banen en de andere dagen twee wedstrijden per dag op de traditionele banen. Veel wedstrijden voor alle klassen dus, met ruimte voor meer boten dan gewoonlijk!

logo-zonder-datum
 
 

Sfeerimpressie


 
mooi-20190728-dscf6393
 
20190727-dscf5031
 
Alle wedstrijdboten liggen in de haven bij de sociëteit tijdens de Kaagweek

Walprogramma

Vanaf het ontbijt tot aan de laatste ronde in de kleine uurtjes zal het programma klinken als een klok. Een gezellige “after-sail” met iedere dag bitterballen en live music. Voor de avonden staan foodtrucks klaar met een betaalbaar en gevarieerd aanbod van bijvoorbeeld pizza, pasta, spare-ribs, burgers, en Indisch, maar ook oesters en een gezellige “bubbles en wine shed” en vanzelfsprekend een biertent. In de extra grote en gezellige festivaltent kun je plaatsnemen aan de aanschuiftafels met je bemanning en familie, en “snoepen” van de verschillende menukaarten van de foodtrucks. Vanzelfsprekend kun je ook prachtig dineren in de totaal gerenoveerde Kaagsociëteit als het nóg feestelijker mag zijn!

Aanleggen en traileren wedstrijdschepen

Voor wedstrijdschepen zal de haven aan de sociëteit volledig worden vrijgehouden en zal er een extra helling worden aangelegd voor trailerbare boten. Deze winter zal er een verharde trailerstalling naast de sociëteit worden aangelegd van bijna 1000 m². Ook komt er een nieuwe brede slipway naast de kraan bij het pontje. Kranen kan zowel bij het pontje, maar ook bij de haven van KWV De Kaag.

Moederschepen

Moederschepen krijgen een ligplaats aan de tijdelijke “pieren” in de Baarzenkom. Hier gaan we op de Middellandse Zee-manier aanleggen, gebruikmakend van een boeganker en met de kont naar de steiger. Vanzelfsprekend zijn er ook nog volop vrije plaatsen om voor anker te gaan.

Sloepen en Ribs

Voor bezoekers die met een sloep, Rib of Dinghy willen aanleggen zal een aantal ligplaatsen beperkt beschikbaar zijn. De feestavonden zullen een grote aantrekkingskracht hebben dus adviseren wij zoveel mogelijk gebruik te maken van kleine Dinghys.

Social Events

Geen eeuwfeest zonder een uitgebreid muziekprogramma! Dankzij vele sponsoren is er iedere avond een wervelend en gevarieerd programma met een keur aan topartiesten. Het programma is nog “under construction” maar wij denken bijvoorbeeld aan een groot diner aan lange tafels in de grote feesttent waar alle verschillende klassen hun eigen stuk kunnen krijgen en er een totale verbroedering kan ontstaan tussen oud hout, plastic, jeugd en iets rijper…

Kortom, wees welkom tijdens dit eeuwfeest! Wij zouden het bijzonder op prijs stellen, wanneer jouw klassenorganisatie ons eeuwfeest prominent op de kalender zou willen plaatsen!

20190728-dscf6622

Meer info?

Voor vragen kan je contact opnemen met:

Elly van Kampen  trops.[antispam].@kwvdekaag.nl
Patricia Paddenburg  netnemeneve.[antispam].@kwvdekaag.nl
Max Blom   rettizroov.[antispam].@kwvdekaag.nl
Frans Sluyters   snarf.[antispam].@jumble.nl

Kaagweek.nl

Voor meer (uitgebreide) informatie gaat u naar Kaagweek.nl

wisselprijzen