Wat is een MicroMagic?

Een MicroMagic is een bijzonder aardig modelbootje waar een groep leden regelmatig wedstrijdjes mee zeilen. Vaste plek is de grote steiger op haven Oost waar op de Leede een goede baan met goed overzicht voor iedereen gemaakt kan worden. De wedstrijden vangen om 10:00 uur aan. (melden 9:30-9:45 !!) Laatste wedstrijd wordt zo rond 12:00 uur gevaren.

Gezien de opkomst en het aantal deelnemende boten is de MM een van de grootste startende klasse op de Kaag en met deelnemers variërend van 10 jaar tot 60+ een leuke mix. Dit maakt dat het varen met de MM’s uitgegroeid is tot een geslaagd evenement en zo kan men blijven zeilen in voornamelijk de wintermaanden.

image4

Winterwedstrijden 2023/2024

Deze winter gaan de Micro’s weer winterzeilen en de eerste wedstrijd staat gepland op zondag 22 oktober 2023.

Het Lichthuys is gewoon open en we zeilen op de bekende steiger op haven Oost. Het "palaver" zal als vanouds rond 9:45 uur zijn, met de start van de eerste wedstrijd rond 10:00 uur en sluiten de laatste wedstrijd tegen 12:00 uur af. Zie verder ook de reglementen (versie 2022 - incl. puntentelling en aftrek)

Naast de wintercompetitie zullen we ook weer rond de kerstdagen een gezellig middagje zeilen en we proberen of de MM Nederlandzeilers in februari een dagje langs kunnen komen. Mail hierover volgt t.z.t.

Er is geen (voor)-inschrijving nodig, wel een kleine bijdrage van 10,= voor de pot (nieuwe hengels, taart en andere leuke dingen) dus graag tot de 22e op de steiger!

MM groet,

Dennis van Gelder

PS: zijn er nog vragen en bent u een nieuwe MM-zeiler?: Laat het me weten!

Het laatste verslag van het winterseizoen 2023-2024

Afgelopen zondag (24-3) was de laatste wedstrijddag van de KaagMM Winterserie 23-24 en met voor de verandering weer de nadruk op Winterserie.

Ook al hebben we de meteorologische en ook de "gewone" lente omslag achter de rug, het weer leek weer nergens op.

Nattigheid, gure west-noordwesten wind, dikke 4 Bft met flinke vlagen, maar (mede door die windkracht) ook weer de nodige narigheid.

Losgeslagen fok (896), bootjes onder de steiger geblazen (78 en 14) en de 100 kon de mooie uitslagen van begin maart niet herhalen. Nog voor de eerste start was er geen communicatie meer tussen de 100 en de zender.....  Hoe dan? De batterijen waren allemaal tjokvol geladen. Bij thuiskomst bleek (na lang zoeken) de schakelaar de boosdoener.

De harde wind zorgde natuurlijk voor de nodigeduikel partijen, het uit het roer lopen en de daarbij horende verwijtjes links en rechts. Maar laten we het maar eens duidelijk zeggen...   soms kun je er gewoon niets aan doen. Toch? 

Maar er was ook vrolijk nieuws. Onze Portugese pensionado was er weer en, hoewel hij niet meezeilde, konden wij allemaal de nieuwe 123 bewonderen. Onze ervaren botenbouwer (99) had de oude 123 zodanig gerenoveerd dat de pensionado eerst niet eens in de gaten had dat hij een volledig nieuwe romp had gekregen! Hij kreeg wel de waarschuwing dat hij nu echt eens goed voor het bootje moest zorgen. 

De usual suspects voeren weer top. Blijft toch gaaf als je de 455, de 259 en de 99 over het water ziet scheuren. Met als laatste dagresultaat de 455 op 1 (6 punten), de 259 goede tweede met 7 punten en de 99 er vlak achter met 8 punten. Ze zaten elkaar letterlijk op de hielen. 

Na de zes wedstrijden en de uitslagenverwerking kon de einduitslag bekend worden gemaakt. 

Onze vlootvoogd Dennis (78) reikte de prijzen uit en had ook nog wat persoonlijke woorden voor de nieuwkomers die we dit jaar in de vloot hebben verwelkomd. Karl (896), Sipke (830), René (8157), Erik (38) en niet te vergeten Freek (91). 

Achter Freek (91) die ruimschoots aan de leiding ging en niet meer te achterhalen was in de einduitslag, was er MM broederstrijd tussen Henk-Jan (259) en Bert (99) gaande geweest. En de laatste daguitslag gaf de doorslag....  Henk-Jan ging er met de tweede plaats van door en met 1 punt meer, Bert (99) op de derde plek. 

Het bekende Wisselbord voor de eerste plek, kon niet in persoon uitgereikt worden, omdat Freek had besloten om een eindje te gaan wandelen, maar geen nood. Na de ervaringen van de vorige winnaar (Rino, 455) is er besloten om het bord een mooie plek te geven in 't Lichthuys.

Het bekende Vindootje-bord (aanmoedigingsprijs) kreeg een goed nieuw tehuis. De rest van het jaar mag Eric (de 2626) hem de rest van het jaar aan de muur thuis ophangen. En nee...  die komt dus niet in 't Lichthuys te hangen. 

Het was weer een leuke en vooral natte en winderige Winterserie.

Grote dank aan alle boeienleggers, baanuitzetters, stroopwafel leverancier, koffie klaarzetters (de groene knop!) en natuurlijk dank voor de fles (idd geen bacardi) rode wijn voor het verwerken van de uitslagen. 

Op naar de MM Lenteserie !! 

vindootje-voor-eric-2626 kaagmm-wisselbord-voor-freek-91 img-20240324-wa0030

Uitslagen Winterwedstrijden


2021/2022 einduitslag

2022/2023 einduitslag