Wat is een MicroMagic?

Een MicroMagic is een bijzonder aardig modelbootje waar een groep leden regelmatig wedstrijdjes mee zeilen. Vaste plek is de grote steiger op haven Oost waar op de Leede een goede baan met goed overzicht voor iedereen gemaakt kan worden. De wedstrijden vangen om 10:00 uur aan. (melden 9:30-9:45 !!) Laatste wedstrijd wordt zo rond 12:00 uur gevaren.

Gezien de opkomst en het aantal deelnemende boten is de MM een van de grootste startende klasse op de Kaag en met deelnemers variërend van 10 jaar tot 60+ een leuke mix. Dit maakt dat het varen met de MM’s uitgegroeid is tot een geslaagd evenement en zo kan men blijven zeilen in voornamelijk de wintermaanden.

image4

Winterwedstrijden 2022/2023

Deze winter gaan de Micro’s weer winterzeilen en de eerste wedstrijd staat gepland op zondag 23 oktober 2022.
Na vorig jaar met alle COVID-beperkingen is het op dit moment gelukkig weer rustig rondom Covid en kunnen we weer een ouderwets winterseizoen tegemoet zien. Ontwikkelingen zullen natuurlijk in de gaten gehouden worden. We verzoeken vriendelijk je eigen verantwoordelijkheid te nemen en de adviezen van RIVM aan te houden.

Het Lichthuis is gewoon open en we zeilen op de bekende steiger op haven Oost.
Het “palaver” zal rond 9:45 uur zijn, met de start van de eerste wedstrijd rond 10:00 uur. De laatste wedstrijd ronden we tegen 12:00 uur af.
Zie verder ook de reglementen (versie 2017- incl. puntentelling en aftrek).

Naast de wintercompetitie gaan we rond de kerstdagen gezellig een middagje zeilen en we proberen of de MM Nederlandzeilers in februari een dagje langs kunnen komen om mee te zeilen. Mail hierover zal apart volgen.

De agenda en dag- en tussenstand/totaaluitslag:

23 oktober - 6 november - 27 november -4 december - 18 december (geen wedstrijd, ijs) - 15 januari - 29 januari - 5 februari - 26 februari (MM Ned ovb) - 5 maart - 26 maart - 2 april


Er is geen (voor)-inschrijving nodig, dus graag tot de 23e op de steiger!

MM groet,

Dennis van Gelder

PS: zijn er nog missende e-mailadressen of nieuwe MM-zeilers?: Laat het me weten!