Meiden van Staal

Het sloeproeiteam van de Meiden van Staal doet in de Kromhout Whaler “Kaag 1” mee aan de landelijke roeiwedstrijden. Dat zijn er circa 8 per jaar, en elk jaar doen we ook een meerdaagse (buitenlandse) trip. Zo deden we mee aan de Great River Race in London, en waren we meermaals in Gent en in Maastricht.

Er zijn jaren geweest van volop meedoen in de top van de hoofdklasse: het team werd Nederlands kampioen in 2009 en 2011. Dat is al even geleden en nu roeien we in de eerste klasse. Hard en ver wordt er nog steeds geroeid, want ondanks de oplopende gemiddelde leeftijd, blijven we fanatiek.

Genieten kunnen we van de schitterende zomeravondtrainingen op de Kaag, maar ook de stormachtige herfstochtenden hebben hun charme. En natuurlijk drinken we met z’n allen na afloop nog wat in het Lichthuys op de haven.

We trainen op dinsdagavond en zaterdagochtend, als het weer het toelaat het hele jaar door. Op dit moment hebben we een volledige bemensing. Maar heb je roeiervaring en zin in wedstrijden? Laat het ons dan in ieder geval weten!

meiden-van-staal-2
meiden-van-staal-1