J70 eredivisiezeilenIn de Eredivisie Zeilen strijden toonaangevende watersportverenigingen van Nederland in moderne sportboten van het type J/70, geleverd door de organisatie, om de landstitel. Zeilers hoeven alleen hun eigen zeilpak mee te nemen.  De boten worden geleverd door de stichting J-Club Nederland die mee investeert om de Eredivisie Zeilen mogelijk te maken.

De wedstrijdformule is helder: korte races, identieke boten, één wedstrijdbaan en vijf speelronden op unieke locaties verspreid door Nederland. De wedstrijdleiding is in handen van partner Sailservice die ook een deel van de eventorganisatie voor zijn rekening neemt. De Eredivisie Zeilen is direct en online te volgen met live beelden op YouTube, verrijkt met animaties en voorzien van deskundig commentaar. Ook de bezoekers die fysiek aanwezig zijn kunnen de race eenvoudig ervaren met begrijpelijk commentaar van experts.

Europese finale
De club die zich landskampioen mag noemen zal Nederland vertegenwoordigen in de mondiale Sailing Champions League. Ook de nummers twee en drie van de Eredivisie kunnen zich via voorrondes plaatsen voor de Sailing Champions League.

 

Deelnemers 2017

Teams

Seizoen 2017
Het Eredivisie Zeilen seizoen bestaat in 2017 over een vijftal speelrondes verspreid over het land:

Speelronde 1 12 – 14 mei Almere
Speelronde 2 30 juni – 2 juli Aalsmeer
Speelronde 3 28 – 30 juli Scheveningen
Speelronde 4 1 – 3 september Veere
Speelronde 5 6 – 8 oktober n.t.b