Kaagschuim

Het Kaagschuim is een sportief en gezellig roeiteam.


Wij roeien op donderdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur en meestal met twee Whaler sloepen over de Kagerplassen, soms ook door de Leidse grachten of naar Katwijk. Aan het einde van de avond drinken we gezellig wat met elkaar in ons clubhuis op Haven Oost.


We zijn te omschrijven als een recreatieteam waarin serieus doorgeroeid wordt.
Omdat we doorgaans met twee boten roeien, zijn we vaak aan het sparren en is het niveau van roeien van het Kaagschuim, zeker gezien de gemiddelde leeftijd van ons team, niet slecht te noemen.


Bij de start van onze roeiavond splitsen wij ons in twee groepen en regelen onderling wie er stuurt, waarbij halverwege van stuurman wordt gewisseld.
Doordat we niet alleen roeien maar ook andere dingen met elkaar organiseren, zijn we inmiddels een vriendengroep geworden en kijken ook naar elkaar om als het even niet gaat.


Jaarlijks doen we met één boot mee aan een paar wedstrijden. Daarbij is meedoen belangrijker dan winnen.
De krenten in de pap is onze jaarlijkse roei-meerdaagse die ook open staat voor andere Kaag roeiteams. Soms doen we mee aan een buitenlandse wedstrijd op de Thames in London of in Gent.


Sinds een aantal jaar roeien we voor de liefhebbers ook op zondagmorgen om 9.00 uur met een boot. Een kan koffie en zelfgebakken cake gaat mee voor een gezellige koffiestop halverwege. Hiervoor wordt wekelijks via onze Sportplanner ingeschreven.


Wat ons ook bijzonder maakt, is dat het Kaagschuim in de winter op donderdag en zondag zoveel mogelijk probeert door te roeien.