kaagschuim-maart-23

“Kaagschuim” is een sportief en gezellig roeiteam.

Onze vaste roeiavond is donderdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur. We roeien met 2 Whalers over de Kagerplassen en soms ook door de Leidse grachten. Maar we willen ook weleens als het zo uitkomt in een Gig roeien. Aan het einde van de avond drinken we gezellig wat met elkaar in het clubhuis op haven Oost.

We zijn te omschrijven als een recreatieteam waarin serieus geroeid wordt. Omdat we doorgaans met 2 boten varen zijn we vaak aan het sparren en is het niveau van roeien, zeker gezien de gemiddelde leeftijd van ons team, niet slecht te noemen.

Bij de start van onze roeiavond splitsen wij ons op in 2 groepen, en regelen onderling wie er stuurt waarbij halverwege van stuurman wordt gewisseld. Doordat we niet alleen roeien maar ook andere activiteiten met elkaar organiseren zijn we meer dan een groepje roeiers, we kijken naar elkaar om, ook als het even niet gaat.

Wij doen jaarlijks met 1 boot, aan een paar wedstrijden mee en daarbij is meedoen belangrijker dan winnen. 

Sinds een aantal jaar roeien we voor de liefhebbers ook op zondagochtend om 9.00 uur met een boot. Een thermoskan koffie gaat mee voor een gezellige koffiestop halverwege.

Wat ons ook bijzonder maakt is dat de kern van het Schuim ook in de winter op donderdag en zondag zoveel mogelijk probeert door te roeien, natuurlijk ijs en weder dienende.

Als beginnend roeier adviseren we je eerst introductielessen op zaterdagochtend (info secretariaat KWV De Kaag) te volgen zodat je de beginselen van het sloeproeien al onder de knie hebt als je bij ons komt. We zullen je met open armen ontvangen.

Onze contactpersoon is Vincent Montanus voor vragen over het Kaagschuim kun je bij hem terecht. sunatnomtnecniv.[antispam].@gmail.com