Header 006

Jeugdweek 2019


image00012

Jeugdweek 2019 (Optiweek)

Traditiegetrouw organiseren wij aan het begin van de zomervakantie de Optiweek. Om niemand uit te sluiten hebben wij besloten dit te veranderen in JEUGDWEEK! Vanaf nu mogen zowel optimisten, Laser 4.7, Splash en RS Feva’s mee doen. Alle jeugd is welkom! Van zaterdag 20 juli t/m woensdag 24 juli 2019 zeilen we elke dag vanaf ons jeugdhonk bij de Kaagsociëteit.

LET OP! Inschrijven mogelijk tot en met zondag 7 juli 2019

 

groepsfoto

Voor wie?

De JEUGDWEEK wordt georganiseerd voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar die willen leren zeilen. Niet alleen beginners maar ook ervaren fanatieke zeilers zijn deze week welkom. Voor het behalen van je CWO tot aan wedstrijdtraining.

Programma

De JEUGDWEEK is een dagkamp. De kinderen worden in de ochtend gebracht en eind van de middag weer gehaald. De dag wordt gevuld met allerlei activiteiten. Uiteraard wordt er veel gezeild maar minstens zo belangrijk is de voorbereiding, boten op- en aftuigen, basiszeiltheorie en leuke wal- en waterspelletjes. Er wordt samen geluncht op de Kaagsociëteit.

Ook als er bij slecht weer niet gezeild kan worden (bijv. onweer), gaat de JEUGDWEEK altijd door en verzorgen de trainers alternatieve activiteiten. Meer informatie over de dagindeling volgt voorafgaand aan de week zelf, maar gaat u ervan uit dat het programma elke dag van 9:30-16.30 uur is. (m.u.v. dinsdagavond i.v.m. diner)

Voorbereiding

Graag verzoeken wij alle deelnemers om de bootjes vrijdagmiddag/avond uiterlijk 21.00 uur te brengen, zodat onze trainers samen met jullie de boten op volledigheid kunnen controleren. Op deze manier kan de JEUGDWEEK op zaterdag soepel van start gaan.

Doelstelling

De kinderen worden in groepjes ingedeeld afhankelijk van het instapniveau, kennis en ervaring en staan onder begeleiding van onze ploeg enthousiaste zeiltrainers. Tijdens een intensief vijfdaags programma staat het bevorderen van plezier in het zeilen bij de deelnemende kinderen centraal. In het programma komt het wedstrijdzeilen uitgebreid aan bod, en behandelen we verschillende zeilvaardigheden volgens het CWO-programma.

Voor een volledige zeilopleiding adviseren we zeilers om meer te zeilen dan 1 week per jaar. Bijna het gehele jaar biedt de vereniging uitgebreide trainingen aan in de Optimist, Laser 4.7 en RS Feva.

Materiaal

Wij nodigen iedereen die over een eigen optimist beschikt uit om deze mee te nemen. KWV De Kaag beschikt over een beperkt aantal verenigingsboten die worden toegekend op volgorde van inschrijving.
Zeilers die een eigen boot meenemen, dienen zelf voor een goed zwemvest te zorgen. Zwemvesten van de vereniging kunnen alleen gebruikt worden in combinatie met een verenigingsboot. Verder dient elke deelnemer voor geschikte zeilkleding te zorgen. Bij voorkeur een wetsuit met lange benen en een regenpak, zeilschoentjes of andere gesloten schoenen (geen slippers/sandalen). Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de JEUGDWEEK nadere informatie over alle benodigdheden.

Kosten

Deelname Jeugdleden  € 275,- 
Deelname niet leden  € 325,-
Gebruik verenigingsboot  € 75,-   (beperkte beschikbaarheid)
Inschrijfgeld is inclusief een T-shirt, 5 dagen lunch op de sociëteit en één avondmaaltijd (op dinsdagavond)

optiweek-2

LET OP! Inschrijven mogelijk

tot en met 7 juli 2019

INSCHRIJVEN!!!

Informatie

Voor meer informatie en vragen over de inschrijving/betaling kunt u terecht bij ons secretariaat.
rces.[antispam].@kwvdekaag.nl – 071-30 100 35

Voor overige vragen over de Jeugdweek:

Miranda Vrind, Coördinator jeugd & Opleidingen
negnidielpO.[antispam].@kwvdekaag.nl - 06 24 867 644

Gijs Vrind, bestuurslid jeugd & opleidingen
negnidielpO.[antispam].@kwvdekaag.nl – 06 22 809 409

Extra handjes

De Kaag is altijd op zoek naar extra handjes tijdens de Jeugdweek! Wil je helpen of misschien zelfs training geven???!
Meld je dan aan: negnidielpo.[antispam].@kwvdekaag.nl

optiweek-5