KaagDocumentatie

Bestuur

Voorzitter: Vacature

Documentalist 1: Vacature

Documentalist 2: Vacature

Googlelist: Vacature


Commissie Kaagdocumentatie

Algemeen
De commissie 'KaagDocumentatie' is een nieuwe Kaagcommissie, waarbij we de roemrijke geschiedenis van onze vereniging overzichtelijk willen documenteren en ontsluiten. Veel en misschien wel over alles wat er in die ruime eeuw is gebeurd op de vereniging is op een of andere manier vastgelegd. In boeken, kranten, tijdschriften, op foto’s en films, overal is informatie opgeslagen. Probleem is alleen waar is het opgeslagen, wie heeft er toegang toe en hoe toegankelijk is het voor leden?

Het plan
De bedoeling is dat deze commissie op regelmatige basis, bijvoorbeeld 20 keer per jaar, een bestaand artikel voor digitale publicatie geschikt maakt. Uiteraard geïllustreerd met beeldmateriaal en bronvermelding. Vervolgens legt de commissie een trefwoordenlijst aan van woorden die specifiek zijn voor de vereniging en haar omgeving. De bedoeling is dat er met deze trefwoorden “hyperlinks” ontstaan tussen de artikelen. De artikelen worden gepost op de website en voor Google zichtbaar gemaakt.
Via de KaagFlits wordt elk nieuw geplaatste artikel aan de leden kenbaar gemaakt door middel van de button “voor U gelezen". U wordt dan naar het artikel op de site verbonden. Door de hyperlinks in de artikelen gaat Google de newsbank waarderen en zullen de artikelen heel snel bovenaan staan op de zoekmachine. Hierdoor ontstaat dus een dynamisch en zeer toegankelijk archief van de vereniging en vindbaar via Google.

Vrijwilligers gezocht
We zoeken leden die het leuk vinden in de geschiedenis van onze vereniging te duiken en gevoel te hebben voor documenteren. Enige handigheid met computers is meegenomen, artikelen moeten worden ingelezen en als herkenbare tekst worden geconverteerd. Belangrijk is ook een vrijwilliger die op de hoogte is van de werking van de Google zoekmachine, uiteraard niet in detail, maar wel begrip heeft van het bovenstaande.

De commissie 'KaagDocumentatie' is onder leiding van de secretaris, voor meer informatie en hopelijke aanmelding kunt U zich richten tot Gerrit Kranenburg-Marijt, siraterces.[antispam].@kwvdekaag.nl.

 

documentatie