martijn-vintges

Martijn Vintges

Even voorstellen, Martijn Vintges, kandidaat bestuurslid Roeien.

Mijn naam is Martijn Vintges, 57 jaar en woonachtig in Wassenaar en vertoef mijn hele leven al op en rond de Kaag.

Vroeger vanuit een Woonboot op de Leede, leren zeilen en roeien in een Piraat, later middels recreatief zeilen, een sloep en tegenwoordig met een motorboot veel te vinden op de Kagerplassen. 

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met gigroeien en mede dankzij mijn gave roeiteam “Alleman” volledig enthousiast geworden over deze mooie sport. Zelf doen we aan wedstrijden door heel Nederland mee, maar ook recreatief zie en ervaar ik dat veel leden daar dik plezier in hebben. 

Naar mijn mening is lid zijn van een vereniging niet alleen maar consumeren maar ook bereid zijn om er verder deel van uit te maken. Dit middels inzet voor en met je mede-leden en ten gunste van de vereniging die we met elkaar zijn. Mede daarom wil ik de handschoen, om de bestuurstaak die Elly van Kampen de laatste jaren met veel inzet en succes heeft vervuld, als bestuurslid roeien, oppakken. 

Graag ga in me inzetten voor de (g)-roeiende leden van de vereniging en hen ook te enthousiasmeren verder deel uit te maken van het geheel wat KWV De Kaag met al haar leden en faciliteiten te bieden heeft.

In mijn zakelijke leven ben ik zelfstandig ondernemer en adviseer ik op het gebied van zakelijk en maatschappelijk vastgoed wat voortgekomen is uit mijn jarenlange ervaring als makelaar in bedrijfsmatige onroerende zaken. Naast bovenstaande tref ik steeds meer eigenaren van bedrijfsmatig vastgoed die het commerciële beheer “beu” zijn en waarvan ik deze taken graag van en namens hen overneem. 

pieter-modderman

Pieter Modderman

Even voorstellen, Pieter Modderman, kandidaat bestuurslid jeugdzeilen 

Daar was dan de vraag van de secretaris: “Pieter, wil jij een stukje schrijven voor het Kaagnieuws als beoogd bestuurslid Jeugd”. Nou, niet echt iets voor mij. Over het jeugdzeilen ansich zou ik misschien wel het hele Kaagnieuws kunnen vullen, maar mijzelf voorstellen is nou niet echt mijn favoriete onderwerp om over te schijven.

Maar goed, hier gaan wij dan. Mijn naam is Pieter Modderman, 47 en wonend in Voorburg. Werkzaam als commercieel directeur voor een Europese groep van scheepstuigerijen, gespecialiseerd in tuigage voor offshore toepassingen. Maar voor dit verhaal veel relevanter, getrouwd met Marlous en vader van twee fanatieke zeilkids Hugo en Milou.

Door die laatste twee ben ik in het jeugdzeilen beland. Zoals menig wedstrijdzeiler waarschijnlijk wel herkend, hoopte ook ik dat mijn kinderen bevangen zouden worden door het zeilvirus. Dus toen er, na een aantal ZOP cursussen in Scheveningen, enige tekenen van enthousiasme voor de zeil wedstrijdsport te bespeuren was, maar snel een Optimist voor de kinderen aangeschaft. Maar tot mijn grote schrik ontdekten wij toen dat met het wedstrijdzeilen op de Kaag net weer voorzichtig aan een wederopstanding bezig was. Midden in de Coronapandemie was er juist heel veel behoefte bij de jeugd om lekker buiten te zijn en te zeilen. Daarom met een groep enthousiastelingen de handen ineen geslagen en met elkaar gezorgd dat we de omstandigheden schiepen om met de jeugd het water op te gaan. Vanuit mijn achtergrond als voormalig wedstrijdzeiler op het zoute Scheveningse water was de verbinding met de JCS snel gemaakt. Immers, enige massa te behalen door samenwerking, helpt wel bij het wederopbouwen van het jeugdzeilen. Onder de vlag van Team West hebben we nu zeilers op vele niveaus die het jaar rond op de Kagerplassen of in het Nederlandse wedstrijdcircuit te vinden zijn.

Op de solide fundatie van mijn voorgangers, Gijs en Arjan, kunnen we iets heel moois met elkaar gaan bouwen. Maar ook hier geldt weer, vele handen maken licht werk. Dus mochten er lezers zijn die net als ik het jeugdzeilen een warm hart toedragen en in enige vorm hieraan een bijdrage willen leveren, mail mij of kom een kop koffie halen op zondag in het jeugdhonk.

Tot op de Kaag!

Pieter Modderman

 

Watersport

Zeilen

Roeien

Jeugd

Contact

Kaagstraat 1

2361 KM, Warmond

 071 - 30 10 035

rces.[antispam].@kwvdekaag.nl

 Routebeschrijving

 

Socials