De nieuwe havenmeester stelt zich voor


De nieuwe havenmeester stelt zich voor

Geplaatst op 29-03-2017  -  Categorie: Laatste Nieuws

Arnoud 02“In april begin ik als een van de twee havenmeesters. Mijn naam is Arnoud Dekker, ik ben 58 jaar, getrouwd met de liefste vrouw van de wereld en verwoed zeiler. Tot op heden ben ik altijd werkzaam geweest in de fijnmechanische techniek, in zeer uiteenlopende functies. Naast het zeilen mag ik graag af en toe een rondje op mijn Ducati rijden of wat muziek maken. Van huis uit ben ik pianist, maar ik heb mij onlangs ook een kleine accordeon aangeschaft,

en daar probeer ik nu op te leren spelen.

        

Eigenlijk ben ik door stom toeval en een heleboel geluk op deze plek beland. En ik ben er heel blij mee. Ik ben dol op water en op alles wat drijft en ik ben graag onder de mensen. Toen ik de gelegenheid kreeg om naar deze functie te solliciteren heb ik die met beide handen aangegrepen. Mijn vrouw zei: “Moet je doen.” En toen ik hoorde dat de keuze op mij gevallen was heb ik een dansje rond de keukentafel gemaakt.      

Zoals gezegd ben ik een zeiler, verslingerd aan de Kolibri 560. Toen mijn houten 560 tien jaar geleden overleed heb ik als eerste een polyester casco gekocht en afgebouwd, zeilnummer 1005! Die boot is alweer 10 jaar oud en voldoet uitstekend. ‘s Zomers ligt Stapper in Hoorn en sinds een aantal jaren overwinter ik in Warmond, onder andere om deel te nemen aan de winterwedstrijden. Ik ben allesbehalve competitief maar zo kom je ‘s winters ook nog eens op het water.

En nu word ik dus de nieuwe havenmeester. Ik hoop een prettig aanspreekpunt te worden en het verblijf in de havens voor alle leden en passanten tot een aangename ervaring te maken. Ik zal goed op de bootjes passen en waar mogelijk iedereen met raad en daad terzijde staan. Samen met Onno, waar ik het goed mee ga kunnen vinden, gaat dat zeker lukken.      

Er zal vast wel eens iets mis gaan maar met een beetje goede wil van alle kanten en een glimlach is alles op te lossen. Jullie mogen in ieder geval op mijn volledige inzet rekenen.”      

Arnoud Dekker