Rondje Noord Holland


Rondje Noord Holland

Geplaatst op 18-05-2017  -  Categorie: Algemeen

24 t/m 28 mei 2017

Het rondje Noord Holland wordt jaarlijks door een groep enthousiaste zeilers georganiseerd en gaat op woensdag 24 mei weer van start.  

Alle leden van 'De Kaag' zijn uitgenodigd om dit rondje mee te varen. Velen zien het als eerste kennismaking met varen op zee, of om weer even in te slingeren voor de grotere tochten voor de zomervakantie, een ander wil graag testen of alle apparatuur naar behoren werkt, maar de meesten gaan mee omdat dit rondje zo gezellig is!

 

Hoe zit het rondje 2017 er uit?

We vertrekken woensdagmorgen rond 9.00 uur via de Kaagbrug A44 (09.39) naar Haarlem. In Haarlem is voldoende tijd om proviand in te slaan, bij de Vomar zijn nieuwe aanlegsteigers gemaakt. Om 19.45 uur draait de brug A9 in zijkanaal C, zodat we om 20.00 uur kunnen aanleggen bij WV IJmond waar een heerlijk dinerbuffetje op ons staat te wachten. Bij dit traditionele etentje wordt een palaver gehouden door de flottille-commissie.

 

Donderdagmorgen vertrekken we richting IJmuiden om door de sluizen te gaan en dan worden de zeilen gehesen voor de tocht naar Texel. Onderweg zal er regelmatig marifoon contact zijn en we verzamelen weer in de haven Oude Schild. Daar wordt individueel gegeten en praten we na over de tocht van de dag.

 

De volgende morgen (vrijdag) is het weer vroeg vertrekken om het tij mee te krijgen naar Den Oever. Door de sluizen en daarna zeil zetten en op naar Enkhuizen. In Enkhuizen zijn we welkom in de Buyshaven van de Koninklijke te Muiden, waar we een gezamenlijke maaltijd zullen nuttigen in het gezellige clubhuis.

 

Op zaterdagmorgen 27 mei vertrekken we richting Amsterdam, naar de Houthaven, waar we kwartier maken voor de nachtelijke doorvaart door Amsterdam. Bij de Nieuwe Meer leggen we aan voor een hazenslaapje en varen dan zondagmorgen door naar onze Kagerplassen.

 

We leggen nog even aan bij de Kaagsociëteit (als er plek is) en drinken eventueel nog een lekker kopje koffie.

 

U gaat toch ook mee? 

 

Wij hopen u te ontmoeten,

 

Rien Mussert

Jan Devilee

Thijs Hoogland

 

 
2015 05 13 18.15.12 rondje Noord Holland
2015 05 14 10.12.15 Rondje Noord Holland
2015 05 14 18.35.00 rondje noord holland