team-woensdagsenioren-3

Iedere woensdagmorgen (09:30 uur) roeien er twee of drie sloepen de haven uit. Afhankelijk van de opkomst van die dag, wordt de bemanning verdeeld over 1 à 2 Whalers en/of 1 à 2 Gigs. Aan boord: de dames- en herenroeiers van het 55+ Seniorenteam. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 70 jaar. Tegen 11:45 uur zijn ze weer terug in de haven. Een beetje moe, maar met een lach op het gezicht.

Actief bezig zijn en gezelligheid staan voorop. Een ieder levert zijn aandeel naar vermogen. Door gezamenlijk ‘Weer en Wind’ te trotseren, verloopt de roeitocht in een vriendschappelijke sfeer. Halverwege onderbroken voor een koffiestop, waarbij veel van de wereldproblemen worden besproken én ter plekke ‘opgelost’...

Het hele jaar door wordt er geroeid, met uitzondering van dagen met ijs óf teveel wind. In die gevallen wordt er een stevige wandeling georganiseerd. Verder zijn er extra activiteiten (waarbij niet-roeiende partners ook welkom zijn) zoals een gezamenlijk  roeiersdiner, een BBQ én naar/van Katwijk roeien om de nieuwe haring te proeven.

Nieuwe deelnemers (ook zonder roei-ervaring) worden de geheimen van het sloep roeien al roeiend bijgebracht. Na een aantal roeidagen krijgt men de slag vanzelf onder de knie.

Voor informatie: Bootsman Bart van den Hoven (06 14 400 001)

team-woensdagsenioren-4
team-woensdagsenioren-2
team-woensdagsenioren-1