team-woensdagsenioren-3

Iedere woensdagmorgen roeien er twee of drie Kromhout Whalers de haven uit.
Aan boord; de dames- en herenroeiers van het 55+ Seniorenteam.


Sportief bezig zijn en gezelligheid staan voorop en ongeacht de leeftijd, levert eenieder zijn aandeel. Door op het water gezamenlijk ‘Weer en Wind’ te trotseren, ontstaat er vanzelf een goede en gezellige sfeer. De tocht wordt halverwege onderbroken voor een koffiestop, waarbij veel van de wereldproblemen ter plekke worden ‘opgelost’.


Het hele jaar rond wordt er geroeid, met uitzondering van de dagen dat er ijs op het water ligt óf wanneer het te hard stormt. In die gevallen wordt er een stevige wandeling georganiseerd.


Verder zijn er extra activiteiten (waarbij niet-roeiende partners ook welkom zijn) zoals een gezamenlijk roeiers diner, een BBQ én naar/van Katwijk roeien om jaarlijks de nieuwe haring te proeven.


Nieuwe deelnemers (ook zonder roei ervaring) worden de geheimen van het sloep roeien met bijbehorende slag en techniek al roeiend bijgebracht. Na een aantal roeidagen krijgt men dat vanzelf wel onder de knie. De bijbehorende spierpijn en blaren verdwijnen meestal even snel.


Ontboezemingen van een beginnend deelnemer: "ROEIEN MET DE RIEMEN DIE JE HEBT!".


Zuchtend, zwetend en puffend kijk je naar de rug van de vriend voor je, die jou op de mouw speldde dat roeien een gezonde en fijne sport is… Nadat je spieren wat zijn opgewarmd gaat het roeien soepeler, het tempo ligt je eigenlijk wel, je begint wat meer te genieten van de omgeving. Kijk, het zonnetje breekt langzaam door. Oeps, je slaat een ‘snoek’, maar je weet je snel te herstellen en zonder dat je het in de gaten had komt de aanlegplaats "Kaagsociëteit" al in zicht.


Tijdens de koffie wordt de tocht geëvalueerd, en wat blijkt?... Men is tevreden over de eigen bijdrage en enigszins verbaasd neem je een stoere houding aan en zegt: “dat het allemaal best wel meeviel”. Ervaringen worden gedeeld, de stuur geeft nog wat tips voor de terugvaart. Er wordt gelachen en gesteund, kortom het begint nu toch echt wel heel gezellig te worden. Je reist af naar huis en vertelt over de leuke ervaring die hebt gehad.  De afspraak voor de volgende week woensdag krijgt alvast een plekje in de agenda. Je hebt er zin in!

 

team-woensdagsenioren-4
team-woensdagsenioren-2
team-woensdagsenioren-1