Giganauten

(een gemengd senioren GIG-roeiteam)

Ons roeiteam “Giganauten” dankt haar naam aan vroegere wedstrijdambities. De gekozen teamnaam zou de tegenstanders bij voorbaat al angst doen inboezemen... Echter, toen in de praktijk bleek dat een gemengd senioren roeiteam niet veel in de wedstrijdmelk te brokkelen heeft, is de aandacht verschoven naar het maken van toertochten op ‘onbekend’ water.

Dat heeft er toe geleid dat - naast het wekelijkse vrijdagochtend rondje Kaag - meerdere toertochten werden uitgevoerd. Zoals over de Amstel, een rondje Braassem, de Bollentocht vanuit Haarlem, de Vecht, een tweedaagse door NW Groningen, et cetera.

De afstand van ca. 30 à 35 kilometer per dag blijkt hierbij onze actieradius te vormen. Verder is er ook aandacht voor een correct uitgevoerde roeitechniek. Als het niet snel kan, dan mag het er toch wel mooi uitzien!?

Het team bestaat uit drie vrouwen en zes mannen, waarvan zeven vaste roeiers en twee ‘afroep reserves’. De leeftijden variëren tussen 60 en 74 jaar.

Omdat de professionele achtergrond van de roeiers nogal divers is, hebben we geen gebrek aan gespreksonderwerpen tijdens de koffie.

Al, Bart, Bernadette*, Hein, Job, Meke, Pietje, Truus en Wim.

*Bootsman

giganauten-1
giganauten-3
giganauten-4
giganauten-2