Combi Loosdrecht 2017

De eerste Combi van de Combi Amsterdam 2017 is een feit. En wat voor een Combi! Twee dagen prachtig zeilweer. In de meeste klassen mooie grote velden waar een spannende strijd werd geleverd!

 

De kleinste groepen waren de Laser 4.7 en Splash A met beiden vier deelnemers. Door te starten met de het grote Splash B veld van 32 deelnemers kon er toch door iedere zeiler veel uit de wedstrijd gehaald worden.

Kaagzeilster Tinke Visser zeilde zich naar een zeer verdienstelijk 18e plek.

 

Voor het eerst was er een veld RS Feva’s aanwezig bij de Combi Loosdrecht. Negen Feva’s kwamen in actie, waarvan 4 namens ‘De Kaag’ en de prijzen op het podium werden mooi verdeeld tussen de KWVL (3e), WV Nieuwe Meer (2e)maar de eerste prijs ging naar Abel en Emma Jansen van ‘De Kaag’.

 

Het grootste veld dit weekend was er bij de Combi C, maar liefst 70 deelnemers! Er was wat niveauverschil tussen de eerste- en tweedejaars C zeilers. Dit zorgde ervoor dat er overal in het veld een spannende strijd geleverd kon worden gedurende zeven wedstrijden. Daan v.d. Brom, Amélie Swen, Bouwe Moret en Svenne Vaessen verdedigden hier de eer namens ‘De Kaag’.

Volgende Combi (20 en 21 mei) is die bij de Vlietzeilers  – de naam zegt het al – bij het recreatiegebied Vlietland te Leidschendam.

 

3-1-combi-haarlem-5
3-1-combi-haarlem-4
3-1-combi-haarlem-2
combi-amsterdam

Iedereen van 'De Kaag' heeft alle wedstrijden uitgevaren

Combiwedstrijden

Team Kaag was weer actief in de combi’s, de regionale jeugdwedstrijden. Aan de wedstrijden wordt zoveel mogelijk meegedaan om ervaring op te doen. Drie jonge C-optimisten doen verslag vanuit Loosdrecht, Voorschoten en Haarlem.

 

Svenne Vaessen vanuit Loosdrecht:

In het weekend van 6 en 7 mei heb ik voor het eerst aan de combi C mee gezeild. We deden zondag mee met 3 bootjes van ‘De Kaag’. Ik vond het in het begin een beetje spannend maar Marc (de trainer) en alle ouders hielpen me allemaal heel goed. Eerst kregen we uitleg wat er allemaal ging gebeuren daarna gingen we ons voorbereiden om het water op te gaan. Op het water wachtten we eerst tot alle boten er waren. Toen iedereen er was begon de startprocedure. En toen de wedstrijd! Eerst voeren we 2 wedstrijden, daarna gingen we naar de kant om te lunchen. Na de lunch voeren we nog een wedstrijd. Iedereen van ‘De Kaag’ heeft alle wedstrijden uitgevaren. Het was heel fijn dat de ouders de bootjes naar Loosdrecht hadden gebracht.

 

 

Amélie Swen vanuit Voorschoten:

Na combi Loosdrecht gingen we op 20 en 21 mei meedoen met combi Vlietlanden. In Loosdrecht had ik één dag meegedaan maar combi Vlietlanden kon ik twee dagen meedoen. Dat voelde wel meteen een stuk echter. Op zaterdag waaide het best goed, zondag was er wat minder wind. De eerste dag hebben we drie wedstrijden gezeild en zondag twee. Op zaterdag ging het wel lekker maar zondag heb ik echt heel erg achteraan gevaren. Dat was wel jammer maar het ging niet beter. Ik hou wel meer van zeilen met harde wind. Hopelijk gaat het de volgende combi weer beter. Ik vind het wel heel erg leuk en ken ook al kinderen van andere verenigingen.

 

 

Daan van den Brom vanuit Haarlem:

Het begon al goed op 3 juni in Haarlem. Een stortbui. We kregen er al veel zin in! Gelukkig klaarde het snel genoeg op en was het al weer droog toen we het water op gingen. Voordat de Opti C het water op ging hadden we nog palaver. De rest van de deelnemers uit alle andere klasses hadden geen palaver meer. Die moesten de baan maar of uit hun hoofd doen, of van de kaart af lezen. Ook was er bij de Opti C een voorvaarboot, die de route voorvoer. Zo hoefden we niet te verdwalen! Lunchen deden we op het water, maar je kon ook voor of na de wedstrijden lunchen.

Voor de wedstrijden waren er prima omstandigheden. Lekker windje, wel een beetje zacht, maar gelukkig droog en met zonneschijn. Team Kaag heeft op zaterdag goede plekken behaald. De volgende ochtend was het wel droog. Team Kaag had er op deze dag een extra lid bij: Svenne kwam vandaag ook de wedstrijden varen. Ook de weersomstandigheden van deze zondag waren prima. We voeren vier wedstrijden: ‘s ochtends twee en ‘s middags twee. ‘s Middags was er wel veel wind. Tijdens die twee wedstrijden sloegen verschillende mensen om, ook van ons. Het was al met al een mooie zeildag. Nu hoor ik u denken: een combi heeft toch maar twee dagen? Maar nee, deze Pinkstercombi had er drie. Ook de derde en laatste dag bleef het droog. ‘s Ochtends stond er volgens het wedstrijdcomité een te harde wind voor onze mooie klasse Opti C. Wij van Team Kaag dachten daar heel anders over. Maar goed, we konden niet zelf een wedstrijd starten, want er voeren ook andere kinderen. Van deze maandagochtend hebben we gebruik gemaakt van de motorboot om te kijken hoe de Opti A het nou deed (en ook een beetje om onze oud-Kagers Anneloes, Ewoud, Max en Floor aan te moedigen).

We hebben ‘s middags gelukkig nog wel twee wedstrijden gevaren. Dat was het dan. De Combi Haarlem 2017. HJC vierde ook nog eens zijn honderdste verjaardag, dus ze hadden alles uit de kast getrokken om het zo leuk mogelijk te maken. Van een opblaasglijbaan tot kibbeling (Storm Vrind en ik zaten al het hele weekend te wachten op wanneer die kibbeling nou eindelijk kwam). Al met al een geslaagd weekend zou ik zeggen.