Uitbreiding en verjonging Zeilwedstrijdcomité:

Beste Kaagkanjers, 

Het zijn bijzondere corona tijden en de wereld staat letterlijk op zijn kop. Tegelijk is het een periode van creativiteit, verandering en de voorbereiding op het nieuwe NU .Ook bij de KWV De Kaag zijn wij hard bezig en maken wij de verenging klaar voor de toekomst. De recent afgeronde renovatie van de Kaagsociëteit en de aanleg van het nieuwe Jollenveld met Slibway hebben daarbij een flinke impuls gegeven. Helaas kunnen wij de faciliteiten nog niet optimaal gebruiken, maar de eerste signalen zijn meer dan hoopgevend.

Onze volgende grote uitdaging is het uitbreiden en verjongen van het zeilwedstrijdcomité. Dat behelst de voltallige bezetting op en rond ons startschip de Noord alsmede de bezetting boeienboten/rescue, jury, informatiebalie en rekenkamer. Afgelopen jaar zijn er al talloze Noord Schottelschippers opgeleid en zijn we nu toe aan de verdere invulling en vervolgstappen.

Sinds kort heeft het Watersportverbond een nieuwe opleidingsvorm geïntroduceerd en kun je de wedstrijdcomité opleidingen thuis en achter de computer volbrengen. Zie hier dit lijkt ingewikkeld maar dat is het met wat ondersteuning niet.

Leuker is echter om deze lessen samen te doen en elkaar dan meteen te leren kennen. Ook is een professionele begeleiding erg handig, zodat we naast de gestelde vragen ook wat praktische toelichting kunnen krijgen. Wij hebben die begeleiders gevonden! In de maand juli heeft uw bestuur drie zondagochtenden bedacht waarbij wij op de Kaagsociëteit de diverse wedstrijdcomité opleidingen in klassikaal verband gaan organiseren, wij doen daarbij een beroep op onze leden, hoe mooi is het om na al die jaren van genieten nu ook iets terug te kunnen geven. Wij hebben in juli drie succesvolle weekenden gehad. De geplande dag van 11 oktober wordt verplaatst naar 3/4 oktober. In het voorjaar van 2021 zullen wij nieuwe momenten organiseren.

Na het op de juiste manier invullen van de korte leerprogramma’s heb je meteen je diploma, geen langdradige en ingewikkelde opleidingen dus! De theorie willen we in de ochtenden tussen 10.00 uur en 12.00 uur doen. De zondagmiddagen (12.30 uur tot ca. 16.00 uur) gebruiken we om te oefenen op de Noord en in de Ribs, we starten dan de zeilers weg die op de plas hun baantje willen varen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd want we willen een groot Comité gaan formeren. Vele handen maken immers licht werk en een breed gedragen Comité zal de verenging op nieuwe niveaus brengen. Niveaus die nodig zullen zijn om straks bijvoorbeeld de op Scheveningen te organiseren World Sailing WK’s aan te kunnen waarvoor de Kaag is uitgenodigd, wat een mooie beloning zou dat zijn! Doe mee aan deze laagdrempelige vorm van opleiden en help de KWV De Kaag aan een groter en jonger team, we hebben daar als zeilers allemaal plezier van.

Nu alvast dank voor je inzet en bijdrage

Bestuur KWV De Kaag.

 
tijdens-de-combi
img-7701