Kaagrace, HET roei-evenement van het Westen

Geplaatst op 14-06-2018  -  Categorie: Algemeen

Geronk in de haven en op de Zijldijk, de motorboten verlaten de haven om hun plek af te staan waar het allemaal om gaat: de roeiers! Ronkende kranen op de Zijldijk die vlekkeloos de meer dan honderd sloepen, Gigs en Whalers te water laten.

 

11:00 uur, het startschot. De dames bijten de spits af begeleid onder het professionele commentaar van Dick Borst zagen we de teams aan de start verschijnen, Muiden, Rotterdam, Harlingen, Amsterdam, Groningen, uit alle windstreken op onze Kagerplassen.

 

14:00

Het startschot van de 18 km. heren. 105 Sloepen over de Ade door de Boerenbuurt en de Warmonder Leede. Krachtmeting pur sang. Een geweldige organisatie. Daar mogen we als KWV De Kaag trots op zijn.

 

16:00

De ontlading na een spannende sprint met een superfeest op en rond de starttoren. Zon, blije deelnemers en toeschouwers. Ruim 1050 roeiers, wat wil men nog meer. Dan de prijsuitreiking, feest ten top! Elly als bestuurslid Sport is trots op haar commissie. Dick wordt in het zonnetje gezet en Marieke en haar vrijwilligers zijn helden voor een dag.

Uitslagen en foto's