25 jaar sloeproeien sportief en feestelijk gevierd

Geplaatst op 16-10-2023  -  Categorie: Algemeen

Zondag 15 oktober 2023 hebben de roeiers het 25-jarig jubileum “Sloeproeien op de Kaag", sportief en feestelijk gevierd. Ruim tachtig roeiende leden verzamelden zich om 14:00 uur op haven Oost voor een welkomstdrankje. Na een welkomstwoordje waarbij ook Rien Mussert een terugblik heeft gegeven op het ontstaan van het sloeproeien, zijn alle deelnemers in een mix ingedeeld in teams van 6 om zich vervolgens te begeven naar de kop van de haven.
Op de kop van de haven lagen twee Gigs klaar die door team Rood en Team Blauw naar park Groot Leerust geroeid moesten worden, daar werd er overgestapt in de Whaler om deze vervolgens weer terug naar de haven te roeien zodat de volgende heat eenzelfde rondje kon maken. Het in- en uitstappen, het stellen van de spoorstokken en de uitleg over het roeien nam wat meer tijd in beslag dan ingeschat. Uiteindelijk hebben 5 heats de tocht met goed gevolg afgelegd en de bij aanvang meegegeven fles teruggebracht. één geheel leeg en de ander bijna leeg??? Omdat er voor de inwendige mens goed gezorgd werd, waren de roeiers die niet meer aan de beurt kwamen daar, op een enkeling na, niet heel rouwig om. Ook omdat vrij snel daarna het heerlijke, door Jan v.d. Krogt en enkele mannen van zijn team, Captains diner in buffetvorm werd geopend. Verder was er de primeur van de door Arjan Leest gemaakte promotiefilm voor het “Roeien op de Kaag”, wat prachtige beelden liet zien over deze gave sport. Binnenkort zal die verder beschikbaar komen voor leden van De kaag en andere geïnteresseerden.
Al met al een geslaagde dag en vele blije gezichten. Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt, hun steentje hebben bijgedragen en in het bijzonder de actieve roeicommissie die we rijk zijn!