It giet oan!

Geplaatst op 12-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Inschrijving voor Friesche Elfstedentocht te Water geopend - De meerdaagse tocht is geschikt voor motorboten, sloepen, kano's, suppers, surfers en zeil- en roeiboten.

De tocht der tochten is natuurlijk die langs de Friesche elfsteden! Niet allen voor schaatsers, maar ook voor watersporters! Dit jaar organiseren Watersportvereniging De Meeuwen uit Leeuwarden en KWV Frisia uit Grou voor de 25e keer de Elfstedentocht voor zeil-, roei- en motorboten, sloepen en kanovaarders. En dat niet alleen, ook suppers en (wind)surfers kunnen dit jaar voor het eerst aan de toertocht deelnemen. De inschrijving voor de recreatieve tocht is nu geopend. 

Beide verenigingen willen van deze 25e editie, die wordt georganiseerd van 16 t/m 21 augustus 2021, de mooiste en grootste Elfstedentocht te Water ooit maken. Al sinds 1946 is W.V. de Meeuwen al 24 keer verantwoordelijk geweest voor de driejaarlijkse tocht der tochten. In de week kan je genieten van de prachtige meren, kanalen en vaarten die de provincie Fryslân rijk is.


Geschikt voor meerdere disciplines

De meerdaagse tocht is geschikt voor motorboten, sloepen, kano’s, suppers, surfers en roeiboten. In deze week doe je uiteraard de Friese 11 steden aan en in 6 daarvan wordt ook overnacht, inclusief de start- en finishplaats Leeuwarden. Door het voeren van de ‘Elfstedenwimpel’ krijgen de deelnemers tijdens de tocht gratis passage van bruggen en gratis ligplaats in de steden waar wordt overnacht. Kanovaarders, surfers en suppers mogen gratis kamperen op soms bijzondere plaatsen.


Inschrijving geopend

De inschrijving is nu geopend via www.wvdemeeuwen.nl/elfstedentocht. Vanwege alle onzekerheden omtrent de (dan) geldende coronamaatregelen, hoef je je je bijdrage voor deelname aan de tocht nog niet direct te betalen. Je inschrijving is daarmee een voorlopige aanmelding. Wanneer de organisatie zeker weet of de tocht door kan gaan, krijg je bericht om je bijdrage over te maken. Pas wanneer je hebt betaald, is je inschrijving definitief.

De 25e editie van de Friesche Elfstedenweek wordt ondersteund door het provinciaal bestuur, de besturen van de betreffende gemeenten, plaatselijke VVV’s, en landelijke, regionale en plaatselijke bedrijven.