Kaagsailability

Geplaatst op 24-04-2017  -  Categorie: Algemeen

Laat je handicap achter op de steiger bij de Kaagsociëteit! Neem zelf het roer in handen. Ervaar de vrijheid van onbeperkt zeilplezier. Kom zeilen bij KAAGSAILABILITY. Ook mensen met een lichaemelijke beperking moeten van de zeilsport kunnen genieten.

Data Sailability-dagen op de Kaag

Demo zeildag en promotiedag:  6 mei

Zeildagen:
27 mei 
11, 17 en 24 juni
1, 22 en 29 juli 5, 12, 19 en 26 augustus
2 en 30 september
De prijs voor anderhalf uur zeilen is € 15,= Een rittenkaart voor 4 x zeilen kost € 50,=
Deelname kan al vanaf 12 jaar.

Voor vragen of aanmelden kunt u een mail sturen naar onderstaand e-mailadres:

ytilibalias.[antispam].@kwvdekaag.nl


Met ingang van het seizoen 2016 hebben de Stichting Sailability Nederland en Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag een samenwerking afgesproken. Hiermee heeft Sailability Nederland nu ook een locatie op de Kaag vanaf de Kaagsociëteit: 

 
Sailability 001
Logo kaagsailability
 

Ja, ja, dat zal allemaal wel. Maar ik heb een lichamelijke beperking, nou en?

Bij Kaagsailability kan je ongeacht jouw beperking toch (leren) zeilen

Hulp nodig om in en uit de boot te stappen?

Er zijn altijd vrijwilligers die, eventueel met hulpmiddelen (er is een tillift beschikbaar), iedereen kan helpen.

Weinig zitbalans?

De boten zijn makkelijk van extra’s (een speciaal zitje, kussens en schuimrubber) te voorzien.

Weinig of geen kracht in je armen?

De boten kunnen uitgerust worden met elektrische bediening. Hiermee kan je zelfs met één vinger of met je kin de boot besturen.

Visuele beperking?

Ook hier is een oplossing voor. Eerst ga je onder begeleiding ervaring opdoen. Daarna wordt je vanaf de wal of een volgboot door een ervaren zeiler via een walkie-talkie gecoacht.

Andere beperkingen?

Denk niet ‘Mijn handicap staat er niet bij dus ik kan niet meedoen’. Voor iedere beperking is er in samenspraak met jou een oplossing.

Veiligheid. Nog nooit gezeild?

Geen probleem! In de tweepersoonsboot zeil je samen met een ervaren zeiler die jou kan uitleggen hoe de bootjes werken en hoe je moet zeilen. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Er wordt gezeild in Hansa boten. Deze boten liggen heel stabiel in het water. Vrijwilligers begeleiden je in een volgboot. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.

Gevoel van vrijheid

Alleen of samen in een boot geeft een gevoel van vrijheid. Je geniet van wind, lucht en water. Je bepaalt zelf waar je naar toe wilt zeilen. Jij hebt het roer in handen. Neem de stap. Meld je aan via de link en kijk op de kalender wanneer er gezeild wordt. Stichting Sailability Nederland.