Nieuwe milieucontainers

Geplaatst op 12-01-2018  -  Categorie: Algemeen

img-20180112-133615

Een nieuw jaar met weer een stap in de goede richting.

Op haven Oost en West zijn de oude milieucontainers ivm de slechte staat van onderhoud afgevoerd en vervangen voor nieuwe moderne units. 

Haven West: Op het parkeerterrein

Haven Oost: Op het parkeerterrein achter de werkplaats.

 

In beide containers kunt u de volgende afvalstoffen kwijt:

 

  1. Afgewerkte olie: (vuile olieresten)
  2. Bilge water: (vuil water)
  3. Oliehoudende stoffen: (poetsdoeken, oliefilters, vet)
  4. Oplosmiddelen: (terpetine, spiritus, thinner, verfresten) graag afgesloten in de fles of het blik
  5. Droge chemische stoffen: (rollers, kwasten, lege verfblikken)

 

De nieuwe containers zijn volledig ingericht, netjes en schoon. Gaarne de containers milieubewust te gebruiken, netjes en schoon achter te laten zodat alle ligplaatshouders er lang plezier van hebben.

Laat niets achter wat er niet hoort, maar in het bijzonder accu’s of batterijen. In de oude containers vonden we met enige regelmaat toch oude accu’s, dit ondanks de bemerking op de deur: “LET OP: HIER GEEN ACCU’S”

Het achterlaten van accu’s/batterijen in een container waar mogelijk olie, brandstof en verfdampen hangen is bijzonder gevaarlijk, een accu/batterij kan namelijk gaan vonken en zo brand of een explosie veroorzaken.

Voor de oude accu’s zal een kunststof accubak geplaatst worden in de mastenloods op Haven West.

 

Tevens willen we iedereen erop wijzen dat de restafvalbakken in principe bedoeld zijn voor klein afval gegenereerd tijdens het varen. Oude koelkasten, airco-units, gasfornuizen, matrassen, tuinstoelen en zelfs een oude rubberboot is een kleine selectie van dingen die we de laatste maanden zijn tegengekomen in de restafvalbakken. Daar zijn de afvalbakken niet voor bedoeld, u dient deze spullen zelf af te voeren en kunt u in de meeste gevallen gratis kwijt op de milieustraat van uw gemeente.