Rondje Noord-Holland 2019

Geplaatst op 15-01-2019  -  Categorie: Algemeen

29 mei tot en met 2 juni 2019

Traditiegetrouw zullen we weer een rondje Noord-Holland gaan varen met een aantal zeilschepen van KWV De Kaag.

Zo’n rondje is met name bedoeld voor diegenen die voor het eerst op zee willen varen, maar dan in een flottielje. Het is zeker geen mannenrondje, er doen ook veel schippersen mee!

Hoe gaat het rondje Noord-Holland??

Op woensdagmorgen 29 mei gooien we de trossen los en varen we die dag via Haarlem naar WSV IJmond. Daar wacht ons een heerlijk buffet en overnachten we.

Op Hemelvaartsdag gaan we dit keer stuurboord uit het Noordzeekanaal op richting de Oranjesluizen. Daarna zeilen we via het Paard van Marken naar de Buyshaven van de Koninklijke Muiden te Enkhuizen. We hebben daar de KOMBUYS (soort Lichthuys) besproken en als het weer het toelaat gaan we BBQ-en.

Vrijdag varen we vroeg richting Den Oever; afhankelijk van de stroming gaan we naar Den Helder of Oude schild op Texel. Geen gezamenlijke maaltijd aldaar. Op zaterdag vertrekken we vroeg om met de stroom mee naar IJmuiden te varen. Eenmaal door de sluizen stoppen we weer bij WSV IJmond; daar kunnen we een hapje doen om vervolgens via de A9-brug en de Rijnmondsluis in Haarlem te overnachten. Op zondag varen we in konvooi terug naar de Kaag.

Zin gekregen in dit gezellige Kaagevenement???
U kunt zich nu al aanmelden via de website!!

De commissie rondje Noord-Holland,

Jan Devilee
Rien Mussert

Inschrijven