Vrijwilligers gezocht voor WK Olympische klasses 2023

Geplaatst op 20-11-2022  -  Categorie: Algemeen

Het wereldkampioenschap zeilen in de Olympische klasses wordt op 10 tot en met 20 augustus 2023 verzeild voor de kust van Scheveningen. De haven van Scheveningen is in die periode het kloppend hart van de Olympische zeilsport. Er gaat gestreden worden om plekken voor de Olympiade van Parijs 2024 en de Nederlandse zeilers is er alles aan gelegen om de prestaties van Aarhus 2018 te evenaren!

Een paar feiten:
Aantal deelnemende boten: 922
Aantal deelnemers: 1200
Aantal coachboten: 400
Aantal vrijwilligers: 1200
Aantal wedstrijdbanen: 7

Een onvoorstelbaar groot evenement dat voor iedereen die passie voor de wedstrijdzeilsport heeft een uitgelezen kans biedt om dit van dichtbij mee te maken. KWV De Kaag en Jachtclub Scheveningen hebben zich, in het kader van hun samenwerking, gecommitteerd om twee banen tijdens dit WK voor hun rekening te nemen. Dit doen we in twee gemengde comités bestaande uit leden van de JCS en KWV De Kaag.
De wedstrijdleiding en sommige andere functies zijn al ingevuld maar er wordt nog gezocht naar zeker 20 enthousiastelingen (met- en zonder ervaring) van KWV De Kaag die (voor de hele periode of parttime) een bijdrage aan het comité willen leveren.

Het gaat om de volgende posities:
• Comitéleden op het startschip (vlaggen, lijnbewaking, registratie, communicatie etc.)
• Comitéleden op het contrastartschip ( idem startschip)
• Comitéleden voor de Finishboot
• Ribdrivers en boeienleggers

Aangezien Scheveningen getijden kent, een sterke stroming en de golfopbouw flink kan zijn is het opbouwen van ervaring met het leggen van banen onder deze omstandigheden een vereiste. De IJspegelwedstrijden voor de kust van Scheveningen zullen als practica gebruikt worden en tevens zullen er in Scheveningen theorieavonden georganiseerd worden.
Gaat jouw zeilhart sneller kloppen bij de gedachte dat jij jouw zeilhelden van dichtbij kunt zien strijden en jij een bijdrage kunt leveren aan het belangrijkste- en grootste internationale zeilevenement dat ooit in Nederland is georganiseerd?
Stuur mij dan even een berichtje op neliez.[antispam].@kwvdekaag.nl onder vermelding van jouw volledige naam, jouw mailadres en welke positie jouw voorkeur heeft.
Ik heb mijzelf al opgegeven en ik kijk uit naar een heel mooi Kaagteam die gaat helpen om het WK een groot succes te laten worden.

Huub de Haer
Bestuurslid Zeilen KWV De Kaag