Wedstrijdzeilers opgelet!

Geplaatst op 25-03-2022  -  Categorie: Algemeen

Op woensdagavond 23 maart kwamen verschillende Kaag klassenvertegenwoordigers bijeen op haven West om te sparren over de mogelijkheden om het wedstrijdzeilen binnen de vereniging nóg aantrekkelijker te maken. Eén van de agendapunten was Start On Demand. Het idee hierachter is dat zeilers gebruik kunnen maken van de wedstrijdfaciliteiten van de vereniging buiten de officiële wedstrijden om. Zo kunnen zeilers hun skills trainen en tegelijk genieten van een dag op het water met gelijkgestemden.

Voor deze activiteiten zal de vereniging haar materiaal, zoals de Noord en Barkas als startschip, Rib, boeien en eventueel ook portofoons beschikbaar stellen. Waar mogelijk en gewenst kunnen de schippers van het startschip (de Noord) helpen bij het organiseren van een mooie trainingsdag, ook zij kunnen dan oefenen en ervaring opdoen.

Overigens is de vereniging nog steeds op zoek naar nog meer schippers voor het startschip. Heb je interesse om opgenomen te worden in de pool (en opleiding) van startschip schippers, meld je dan aan via ofni.[antispam].@kwvdekaag.nl ovv Schipper op de Noord.

Naast het Starten on Demand is ook gesproken over extra ‘verbindende’ activiteiten, zoals het organiseren van ‘droge’ zeillessen in het winterseizoen en het organiseren van dagen waarop zeilers adviezen en tips krijgen van een professionele trainer. Deze trainingsdagen zijn klasse-overstijgend en zal onderwerpen behandelen als boothandeling, het trimmen van je boot en het maken van een geweldige start.

Jikke de Jong, voorzitter van de Yngling club was aanwezig en wilde graag aandacht voor de drie hagelnieuwe Ynglings die KWV De Kaag rijk is. Deze boten schreeuwen om jeugdige zeilers. Wat niet iedereen weet is dat de Yngling een veilige boot is die initieel is ontwikkeld als jeugdboot, maar inmiddels vooral wordt gezeild door mensen van middelbare leeftijd en ouder.
De boten liggen klaar voor gebruik en voor een paar tientjes per jaar kunnen jouw kinderen de tijd van hun leven hebben. Als je dit leest en je hebt of kent kinderen die te groot zijn voor de optimist maar wel graag willen wedstrijdzeilen, neem dan contact op met Jikke via rettizroov.[antispam].@yngling.nl.De avond wordt afgesloten met een rondvraag. Het is duidelijk dat er een geweldige drive is bij alle aanwezigen om het wedstrijdzeilen op de Kaag nóg aantrekkelijker te maken voor iedereen. Ons bestuurslid Huub de Haer neemt het voortouw in het verenigen van de verschillende zeilklassen, want juist door de klasse-overstijgende samenwerking wordt het makkelijker en leuker om het maximale uit onze vereniging te halen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg dan de mails en de socials van @KWV De Kaag. Ontvang je momenteel geen mails van KWV De Kaag, maar wil je dat wel? Stuur dan een mailtje naar rces.[antispam].@kwvdekaag.nl ovv Nieuwsbrief.