Zeilwedstrijden seizoen 2024

Geplaatst op 30-01-2024  -  Categorie: Zeilcommissie

Voor het wedstrijdzeilen belooft 2024 weer een jaar te worden met veel grote en kleine evenementen. Het hoogtepunt is de 102e Kaagweek in juli. Daarnaast zijn er natuurlijk ook dit jaar weer de gebruikelijke evenementen. Het Paasevenement voor Cadet, Yngling en Finn, gevolgd door de Voorkaag. In de zomer organiseren we weer het Twaalfvoetsjollenevenement met Pinksteren, de Combi in samenwerking met de jeugdopleiding en de traditionele Jeneverboomwedstrijden voor de Regenbogen in het weekend voorafgaand aan de Kaagweek. In het najaar volgen dan nog de wedstrijden voor traditionele jachten en de Nakaag. Vanaf oktober volgen dan weer de winterwedstrijden voor kajuitzeiljachten en als de omstandigheden het toelaten open boten.

We zijn er trots op het NK Sprints te mogen organiseren voor de Finn op 20 & 21 april en de jubileumwedstrijden voor de Valken op 15 & 16 juni. We hopen en verwachten dat dit jaar ook de jeugd weer in grote getalen aan de diverse evenementen zullen meedoen.

Bovenstaande opsomming kan nog wijzigen en het officiële programma staat natuurlijk ook in de Kaagkalender. Voor alle wedstrijdadministratie gebruiken we weer Manage2Sail.

U ziet, we hebben weer een ambitieus programma. Om een goed verloop van de wedstrijden mogelijk te maken volgen hieronder een paar spelregels.

  • Inschrijven voor alle Kaagwedstrijden loopt via Manage2Sail (M2S). Hier kunt u ook het inschrijfgeld voldoen.
  • Voor de logistiek inclusief prijzen, comité rescueboten etc. is het van belang dat er tijdig, dat wil zeggen tot 5 dagen voor de eerste wedstrijddag wordt ingeschreven. Daarna wordt de inschrijving gesloten en kan alleen bij hoge uitzondering nog worden na-ingeschreven.
  • Voor communicatie met de deelnemers tijdens de wedstrijddagen gebruiken we naast het traditionele mededelingenbord vooral ook de “KWV De Kaag App”. Deze kan worden gedownload op de gangbare smartphones. In de app moeten onder instellingen wel de gewenste pushberichten worden geactiveerd.
  • Alle officiële documenten zoals Notice of Race, Sailinginstructions en Banenkaarten worden gepubliceerd op het Notice Board van M2S. In M2S worden ook alle uitslagen gepubliceerd.
  • Een handige link naar alle Kaagwedstrijden in M2S is: Evenementen manage2sail
  • Het watersportverbond eist dat officiële wedstrijden alleen toegankelijk zijn voor boten waarvan de bemanningsleden een geldige wedstrijdlicentie hebben. Is dit niet het geval dan worden deze boten uit de uitslagen geschrapt.

Wij zien u graag op de Kaag.

De Zeilcommissie:

Marc Bergmeijer
Huub de Haer
Tarley Krol
Herman van der Steen