Zeilen 2021


14-nakaag

Zeilwedstrijden Seizoen 2021

2020 Was een jaar waarin wij heel veel wedstrijden hadden willen organiseren, met name de 100ste Kaagweek zou het “Pièce de résistance” voor onze vereniging worden.

Maar hoe anders is alles verlopen?

Nederland ging praktisch op slot, de Kaag werd nog net niet droog gelegd maar georganiseerd wedstrijdzeilen was op een enkele wedstrijd na onmogelijk. Laten we daarom dit jaar maar snel vergeten.

We gaan het in 2021 gewoon opnieuw proberen, dit uiteraard onder voorbehoud van de overheidsmaatregelen rond corona.
Op het moment van schrijven  zitten we nog midden in de pandemie met een lockdown en al zijn beperkingen.

Om onze deelnemers beter van dienst te kunnen zijn is, pal achter onze Sociëteit, vanaf voorjaar 2020, 750m2 extra “parkeerruimte“ voor zwaardboten beschikbaar gekomen. De Finnjollen hebben daar met groot succes dit jaar gebruik van kunnen maken met hun onderlinge wedstrijden.

Op dit moment zijn wij nog, voornamelijk met klassenorganisaties, in overleg over een aantal klassenevenementen. Zodra daarover meer definitieve informatie bekend is zullen die in de agenda worden opgenomen en kunt u dat lezen op de website.

Op termijn zullen elders op de site de definitieve aankondigingen, wedstrijdbepalingen, baankaarten worden gepubliceerd.

Nu wijzen wij erop dat bij bepaalde evenementen, mits voor de gepubliceerde peildatum wordt ingeschreven, Kaagleden een korting op het inschrijfgeld kunnen verkrijgen. Mocht u voor de peildatum uw inschrijving om enige reden wensen te annuleren, dan kunt u een verzoek indienen voor restitutie van uw inschrijfgeld. Na de peildatum is dat niet meer mogelijk.

Onder voorbehoud van de bestaande of nog te nemen maatregelen rond de corona-epidemie staan de volgende evenementen op de agenda.

De eerste officiële startschoten van seizoen 2021 zullen op 27 en 28 maart vallen bij de Laser Masters , waarbij dit jaar ook de Finnjollen zullen starten.

Daarna zal op 3, 4 en 5 april het Internationaal Paasevenement voor Ynglings en Cadetten plaatsvinden.

Op 24 en 25 april is de vanouds eigenlijke opening van het wedstrijdseizoen op de Kaag en zijn alle eenheidsklassen welkom bij de Voorkaag.­­­­­

De Marieholmklasse gaat mogelijk sprinten in mei. Definitieve data volgen nog.

Op 22, 23 en 24 mei, het is dan Pinksteren, organiseert “De Kaag” in samenwerking met de Twaalfvoetsjollenclub het  beroemde Twaalfvoetsjollenevenement, waarbij we wederom deelnemers uit veel landen hopen te verwelkomen. Tijdens Pinksteren vaart ook een aantal ronde- en platte schepen haar eigen wedstrijden.

Op 19 en 20 juni staat de Combi voor de Optimisten gepland.

De Regenbogen strijden in het weekend van 17 en 18 juli voorafgaande aan de Kaagweek om de “fel begeerde” Jeneverboomtrofee.

Mede door de omvang van de Kaagweek is het nog zeer de vraag hoe deze 100ste Kaagweek eruit zal komen te zien. De kaagweekcommissie is nog volop bezig met verschillende scenario’s. Ook hier zal corona mogelijk zijn stempel drukken.

Het zeilevenement zal wel met 1 dag extra worden uitgebreid. Voor meer (voorlopige) informatie van de Kaagweekcommissie klik hier.

De 12 Voetsjollen gaan op 3, 4 en 5 september uitmaken wie zich de kampioen van 2021 mag noemen nadat de NK 12 voetsjollen zijn verzeild.

Op 11 en 12 september geven we de plas vrij voor Rond en Plat.

Het zomerseizoen wordt op 25 en 26 september afgesloten met de Nakaag.

Ook zullen de zomeravondwedstrijden georganiseerd worden. Nadere mededelingen
kunt u elders (binnenkort) op de site kunnen vinden.

Tijdens het winterseizoen zullen dan ook weer de traditionele winterwedstrijden maandelijks plaatsvinden.

Dit ambitieuze programma kan echter niet zonder de hulp van veel vrijwilligers.

De Kaag biedt met zijn wedstrijden een actief platform om ook toekomstige wedstrijd officials op te leiden. Denk hierbij aan functies op het startschip, in boeienboten en/of rescue en ook functies op de wal zoals registratie en finishen, uitslagverwerking en jureren op het water, maar ook in de protestkamer.

Indien u interesse heeft meld u zich dan aan via het secretariaat.
Graag zien we u ook in 2021 bij onze wedstrijden.

Wij wensen alle zeilers een mooi, sportief en vooral gezond zeilseizoen.

De Zeilcommissie.

20190726-dscf0033
kaagsocieteit-1
sg205262